”Suunta on oikea. Saa nähdä, mihin kesä vie meidät."

26.3.2023

Ypäjän CPEDI kansainvälinen kilpailu käynnisti vauhdikkaasti pararatsastuskauden. Suomen joukkueessa olivat arvokilpailumenestystä jo keränneet Katja Karjalainen ja Fabriano Sil, Pia-Pauliina Reitti ja Supremo ja Jessica Kerttunen uudella hevosellaan Doyou MI. Marika Siippola ja Cerberus tekivät paluun muutaman vuoden tauon jälkeen, ja kilpailuissa nähtiin myös Kaisa Kankkunen ja Quastcomina KS. Uusina ratsukkoina pararatsastuksessa olivat juuri luokituksen saaneet Pilvi Riento ja G-Renzo ja Jonna Aaltonen ja Laxton For U (ryhmässä V).

Katja Karjalainen ja Fabriano Sil. Kuvat Jutta Koivula.

 

”Positiivista on, että saimme aloitettua uusien ratsastajien luokittelut. Se on hyvä juttu, se on kovin työllistävä ja määrittää paraurheilijoiden kisauraa.”

Marika Siippola ja Cerberus.

Sunnuntaina esitettiin gp-vapaaohjelmat. Ryhmässä I Katja Karjalainen ja Fabriano Sil tekivät onnistuneen vapaaohjelman tuloksella 72.123. Ryhmässä IV Pia-Pauliina Reitti ja Supremo nappasivat kärkisijan tuloksella 67.100. Ryhmässä V Marika Siippola ja Cerberus 70.284 ryhmässä V (3*) ja Jonna Aaltonen ja Laxton For U (2*) 72.509 % erinomaisella tuloksella.

"Lauantaina katsomot olivat Ypäjällä täynnä, yleisö oli löytänyt hienosti paikalle. Tämä oli erittäin hyvä tapa aloittaa kausi sekä koulu- että pararatsastuksessa. Saimme useita EM-kvaalituloksia. Nyt tiedämme paremmin, mitä kohti lähdemme tekemään töitä", koulu- ja parajoukkueiden tuore maajoukkuekapteeni Tanja Takkula sanoo.

”Suunta on oikea. Saa nähdä, mihin kesä vie meidät.  Tavoitteena on olla joukkueella EM:ssa. Tämä oli hyvä avaus, positiivinen ilmapiiri ja tekemisen meininki.”

Takkula nostaa esiin myös lajin haavoittuvuuden. Joukkueessa on oltava vähintään yksi lyhyen radan ratsukko eli ryhmien I-III ratsukko.

”Tällä hetkellä Katja [Karjalainen] on meidän ainoa lyhyen radan ratsastaja. Sanna [Koskiluhta] on toivottavasti mukana hallimestaruuksissa. Hän etsii aktiivisesti uutta hevosta. Uudet ratsukot ovat tervetulleita mukaan, vaikka eivät olisi vielä kilpailleet kansainvälisellä tasolla.”

 

Jonna Aaltonen ja Laxton For U.

 

CPEDI3* 26.3.
Para Grand Prix Freestyle I, 1 lähtijää ja 1 sijoittuu
1) Katja Karjalainen – Fabriano Sil, FIN 72.123%

Para Grand Prix Freestyle IV, 2 lähtijää ja 2 sijoittuu
1) Pia-Pauliina Reitti – Supremo, FIN 67.100%,
2) Jessica Kerttunen – Duyou MI, FIN 64.125%

Para Grand Prix Freestyle V, 2 lähtijää ja 2 sijoittuu
1) Marika Siippola – Cerberus, FIN 70.284%,
2) Pilvi Tuominen – G-Renzo, FIN 67.442%

CPEDI2*
Para Intermediate Freestyle V, 2 lähtijää ja 2 sijoittuu
1) Jonna Aaltonen – Laxton For U, FIN 72.509%,
2) Kaisa Kankkunen – Quastcomina KS, FIN 66.358%

Täydet tulokset: LINKKI