Suuria tunteita ja kotimaista huippuratsastusta Klaukkalassa - Riikka Harjula Solbacka Grand Prix’n voittoon

25.7.2021

Nelipäiväiset kilpailut huipentuivat 140 cm esteillä kilpailtuun Solbacka Grand Prix’hin, jonka voiton ja 2 500 euron pääpalkinnon voitti Riikka Harjula nuorella Crunchtastic-orilla. Kisakentällä nähtiin lauantaina myös romanttinen yllätys, kun ratamestari Tomas Kiviranta kosi kilparatsastaja Miila Mättölää yleisön edessä.

Riikka Harjula ja Crunchtastic. Kuva Saara Salonen.

 

Solbacka Summer Games -kilpailuissa Klaukkalan Stall Solbackassa nähtiin suuria tunteita ja kotimaisia kärkiratsastajia. Nelipäiväisiin kilpailuihin saapui ratsukoita ympäri Suomea ja viikonlopun aikana nähtiin yli 700 lähtöä.

Viikonlopun pääluokassa Solbacka Grand Prix’ssa jaettiin kuluvan kauden suurimmat rahapalkinnot. 2 500 euron pääpalkinnosta kilpaili 14 ratsukkoa 140 senttimetrin esteillä.

Kaksi ratsukkoa hyppäsi perusradan ilman virhepisteitä, joten voittaja ratkesi vasta uusintakierroksella. Uusinnan viimeisenä startannut, jo lauantaina 135-luokan voittanut Riikka Harjula piti jännityksen yllä loppuun saakka. Harjula teki nopeimman radan vasta seitsemänvuotiaalla Crunchtastic -orillaan ja otti viikonlopun toisen voittonsa.

– Olen sanaton! Lähdin radalle hyvällä fiiliksellä ja hevonen tuntui hyvältä. Uskalsin ratsastaa sen mukaisesti ja hevonen antoi sen, mitä pyydettiin, Harjula iloitsee voitostaan.

Crunchtastic on nuori seitsemänvuotias ori, joka on vasta kilpauransa alussa. Harjula kertoo, että hänen tavoitteenaan on kilpailla sen kanssa nuorten hevosten maailmanmestaruuskisoissa.

– Crunchtastic astui viime kauden, ja sen ensimmäiset varsat ovat syntyneet tänä vuonna. Se on orina äärettömän älykäs ja luonteeltaan leikkisä, mikä on tehnyt sen koulutuksesta helppoa. Radalla se antaa aina 110 prosenttia itsestään, Harjula sanoo.

Luokassa toiseksi sijoittui Salla Varenti tammalla Ypäjä Isandra ja kolmanneksi Stanislav Teder – Shelby.

Poni- ja lapsiratsastajat ottivat toisistaan mittaa Mini GP -sarjakilpailun finaalissa. Kahden kierroksen jälkeen finaalin ja samalla sarjakilpailun voiton vei vasta 13-vuotias Veera Salminen ponilla Turfhorst Royal Rose. Toiseksi sijoittui Silva Timonen tammalla Ivy Unique.

Aurinko helli kisaajia koko viikonlopun ajan, ja koronarajoitukset sallivat yleisön pääsyn paikan päälle. Olosuhteet saivat ratsastajilta paljon kiitosta.

– Tänne on aina niin hyvä mieli tulla. Järjestelyt, kentän pohja ja radat olivat kaikki super. Kenttää ei täällä ole kilometritolkulla, joten tekemistä oli mukavasti radoilla. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki, Harjula kehuu.

Tomas Kiviranta kosi - Miila Mättölä sanoi "Kyllä". Kuva Nelli Panula.


Lauantaina-iltana kilpailukentällä nähtiin tunteellinen yllätys, kun kisojen radat suunnitellut ratamestari Tomas Kiviranta kosi ammattiratsastajana ja -valmentajana työskentelevää naisystäväänsä Miila Mättölää.

Yleisö puhkesi raikuviin aplodeihin, kun tilanteesta täysin yllättynyt Mättölä antoi vastauksensa mikrofoniin: – Kyllä!

TULOKSIA:
140 cm Solbacka Grand Prix presented by Access Solutions
14 lähtijää, joista 4 sijoittuu
1) Riikka Harjula, YPÄJÄN RATSASTAJAT RY – Crunchtastic 222 0-0/45.40, 2) Salla Varenti, YPÄJÄN RATSASTAJAT RY – Ypäjä Isandra 0-0/47.28, 3) Stanislav Teder, EST – Shelby 4/72.51, 4) Jonna Normia, AURAN RATSASTAJAT RY – Qualisina 4/72.58

Prix de Kone-Pantsar Oy Mini GP Finaali
Pikkuponit 115cm + 115cm, Isot ponit ja lapset 125cm+130cm
5 lähtijää ja 2 sijoittuu
1) Veera Salminen, VITTRÄSKIN RATSASTAJAT RY – Turfhorst Royal Rose (0.0)-(0.0)/52.28-0, 2) Silva Timonen, STALL ANNA RIDERS RY – Ivy Unique (0.0)-(0.0)/54.62-0

Kaikki tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/42213

Tiedote Solbacka Summer Games