Syyskokouksessa jaettiin kultaisia ansiomerkkejä

26.11.2023

Suomen Ratsastajainliiton syyskokouksessa 26.11. Scandic Helsinki Aviacongressissa jaettiin kultaisia ansiomerkkejä ratsastuksen parissa ansioituneille lajimme aktiiveille. Kultaisen ansiomerkin saivat Carina Nyholm Korsholms Sportryttaresta, Camilla Simonsén Husaariratsastajista, Helsinki International Horse Show’n Lasten Matinean kehittäjänä tunnettu Anna K. Lindberg, Etta Koivula, DTT Dressage Team Traversista ja Kristiina Montonen Turun Ratsastajista.

Anna Lindberg (vas.) ja Carina Nyholm. Kuva Kati Hurme

 

Carina Nyholm, Korsholms Sportryttare ry  

Carina Nyholm on toiminut Suomen Ratsastajainliiton hallituksessa kolmena eri hallituskautena vuosina 2014–2016, 2019–2021 sekä 2022–2024 vastuualueinaan mm. hevosalan yhteiskuntasuhteet, seura- ja aluetoiminta, hevosyrittäjyys, talous sekä hyvä hallintotapa-asiakirjan päivitystyö. Nyholm on toiminut myös Pohjanmaan alueen puheenjohtajana vuosina 2003–2010, ja hän on ollut kotiseuransa Korsholms Sportryttaren puheenjohtaja vuodesta 2016.  

Nyholmilla on hevosurheilusta laaja tuntemus niin harrastajana, kilpailijana ja kilpailujärjestäjänä, hevosten omistajana, talli- ja ratsastuskouluyrittäjänä, sekä aktiivisena toimijana järjestöissä. Hän on toiminut aktiivisena ratsastusurheilun edistäjänä sekä Vaasan että koko Pohjanmaan alueella. 

 

Camilla Simonsén, Husaariratsastajat ry  

Camilla Simonsén. Kuva Leena Niemistö.

Camilla "Milla" Simonsén on kuulunut Husaariratsastajiin seuran perustamisvuodesta 1971 lähtien. Hänet kutsuttiin seuran kunniajäseneksi vuonna 2022. Simonsén oli yksi Husaariratsastajien alajaoston Nuorten Kerhon (NK, perustettu 1976) perustajajäsenistä, ja hän on kuulunut NK:n hallitukseen kaikki nämä vuodet.  

Hallituksessa Simonsén on ohjannut ja auttanut nuoria suunnittelemaan NK:n toimintaa, erityisesti hevostaitoja kartuttavaa kerhotoimintaa, sekä ratsastuskouluyrittäjänä mahdollistanut kerholaisille käytännön harjoitukset ratsastuskoulun hevosilla. Simonsénin rooli Savijärven Kartanon ratsastuskoulun ja Husaariratsastajat ry:n yhteyshenkilönä on korvaamaton. Hän mahdollistaa seuran jäsenille kerhotoiminnan lisäksi kilpailujen ja tapahtumien järjestämisen, sekä toimii itse EA-ryhmien vastaavana seuran tapahtumissa.  

Camilla Simonsén seuraa edesmenneen isänsä Rolf Simonsénin jalanjälkiä opettamalla seuran jäsenille hevoskasvatukseen, hevosten rakennearvosteluun sekä hevosten esittämiseen liittyviä taitoja luennoimalla sekä pitämällä käytännön harjoituksia. 

Simonsén on toiminut Suomen Shetlanninponiyhdistys ry:n hallituksessa useita vuosia, useammassa eri jaksossa. Hän on kiinnostunut erityisesti näyttelytoiminnasta sekä shetlanninponien ajoluokkien kehittämisestä. Shetlanninponiyhdistys on Simonsénin avustuksella järjestänyt vuosittain rotunäyttelyn ja käyttöluokat Savijärven Kartanolla, ja hän toimii itsekin shetlanninponien ulkomuoto- ja käyttöluokkatuomarina.  

Camilla Simonsén on myös kuulunut FWB-yhdistyksen hallitukseen vuodesta 1997, jossa hän on edustanut vahvasti kasvatustoimintaa. Simonsén on vastannut FWB-päivien järjestämisestä Savijärven Kartanolla ja auttaa pyyteettömästi muissakin tilaisuuksissa, kuten Kyvyt Esiin- ja Laatuarvostelu-tapahtumissa. Hän toimii linkkinä FWB-yhdistyksen ja Suomen Hippoksen välillä, ja hän on kouluttautunut Suomen Hippoksen ratsu- ja ponirotujen rakennetuomariksi. 

 

Anna K. Lindberg, BCM Scanhorses / Helsinki International Horse Show  

Anna Lindberg on pitkän linjan harrasteratsastaja 1990-luvulta asti. Keravan Ratsastuskoulu, Poni-Haan Ratsastuskoulu sekä myöhemmin Evitskogin Ratsastuskoulu ovat olleet Lindbergin pääasiallisia harrastustalleja. Seuratoiminnassa Lindberg on edustanut Tampajan Torpedoita sekä Husaariratsastajia. Anna Lindberg on vihkinyt elämänsä erityisesti shetlanninponeille ja lapsille. Hän on toiminut pienten lasten ratsastus- ja ohjasajotuntien opettajana sekä ollut kehittämässä keppihevosiin liittyvää toimintaa. Pitkän ja merkittävän panoksensa Lindberg on antanut Helsinki Horse Show’n Lasten Matinealle, jossa hän on ollut mukana vuodesta 1996 alkaen. Lindberg aloitti Horse Show’ssa avustajana, ja toimi myöhemmin koko shetlanninponien osion vetäjänä.  

Lasten Matinealla on erityinen merkitys perheille, joilla muutoin ei ole kosketusta hevosiin tai hevosurheiluun. Lindbergin suunnittelemien inspiroivien ohjelmien myötä monet lapset ovat saaneet Lasten Matineasta innostavan kokemuksen ja kipinän tulevalle hevosharrastukselleen.  

Anna Lindberg toteutti viimeistä kertaa pandemiatauon jälkeen Lasten Matinean vuonna 2022, päättäen 25-vuotisen uransa Helsinki Horse Show’n palveluksessa.   

 

Etta Koivula, DTT Dressage Team Travers ry

Etta Koivula on vuodesta 2000 alkaen toiminut ansiokkaasti seuransa tukipilarina ja tapahtumien ideoijana. Hän on toiminut erilaisten valmennustapahtumien järjestäjänä Dressage Horses Tuominen, Vihti Dressage Centerin ja Dressage Team Traversin kanssa, järjestämällä valmennuksia valmentajien, kuten Edward Gal, Maik Kohlschmidt, Ingrid Klimke ja Ulf Möller kanssa. Hän on järjestänyt myös klinikoita ja esityksiä Bo Jenån ja Annette Franzen-Icobaeuksen kanssa.

Koivula on ideoinut seuran KüR Champion -kilpailun, ja järjestänyt KüR-seminaarin tuomareille ja kilpailijoille ja ideoinut suositun Tillander-sarjakilpailun. Hän huolehtii aina kilpailuissa toimihenkilöiden kouluttamisen ja sopivan roolittamisen. Hän on toiminut 20 vuotta väsymättä kilpailujen koordinaattorina ja ollut aina iloinen ja aikaansaava niin kilpailijoille kuin toimihenkilöille.

Koivula on kaikissa tapahtumissa väsymättä ollut hevosen puolella, ja erityisesti järjestänyt nuorten hevosten luokat ajatellen hevosten hyvinvointia ja edistymistä ratsun uralla. Koivula on ollut koko seuran olemassaolon ajan hallituksen jäsen ja hoitanut pyyteettömästi jäsenten asioita ja tukenut ystävällisellä otteella kaikkia seuran kilparatsastajia. Hän on järjestänyt myös yhteisöllisiä virkistyspäiviä, kuten retket s´-Hertogenboschin World Cup finaaliin, Tanskan Herningin MM-kilpailuun ja useisiin kotimaisiin tapahtumiin.

Koivula on harrasteratsastaja, ja kilpailuttanut hevosiaan ammattilaisten, kuten Marko Björs, Madis Morna ja Hanna-Maria Korpi kanssa. Nuorena Koivula on toiminut ravitallilla valmentajana, ja opiskellut hevoshierojaksi Ypäjällä. Nykyään hän kasvattaa pienimuotoisesti estehevosia ja harrastaa puutarhan hoitoa.
 

Kristiina Montonen, Turun Ratsastajat - Åbo Ryttare ry

Kristiina Montonen on toiminut Kotimäen Ratsastajat ry hallituksen jäsenenä ja hallituksen puheenjohtajana 1990-luvulla. Samaan aikaan hän on toiminut myös SVUL:n Varsinais-Suomen piirin Ratsastusjaoston hallituksen jäsenenä ja hallituksen puheenjohtajana 1990-luvulla. Nyt hän toimii Turun Ratsastajat ry hallituksen jäsenenä ja on ollut puheenjohtajana vuosina 2001-2003. Lounais-Suomen aluejaoston hallituksen jäsenenä Montonen on toiminut vuodesta 1995 ja hallituksen puheenjohtajana vuosina 1997-2000.

Metsämäki Ratsastus Masters ry:n hallituksen jäsenenä vuodesta 2006 ja hallituksen varapuheenjohtajana 2020-2022. Montonen on ollut harrasteratsastaja vuodesta 1985. Hän on pitänyt Montosen Tallia vuodesta 2004 alkaen. Montonen harrastaa pienimuotoista hevoskasvatusta. Montonen on kansallinen B-tason puheenjohtajaestetuomari, koulu- ja estestewardi ja ratamestari.