Tahkolla alkamassa uusi elämä – juhannuskisat suunnitteilla

29.4.2021

Tahkolla kilpaillaan jo juhannuksena kansalliset esteratsastuskilpailut. Yrittäjät Jaana Saastamoinen ja Jarkko Riikonen herättävät tunnetun Tahkon eloon.

Tahkolla järjestettiin aiemmin paljon kisoja. Arkistokuvassa Mikael Forstén. Kuva Nina Partanen.

 

Ratsastuskeskus Lupiksen omistaja Jarkko Riikonen sekä hänen vanhin tyttärensä Eveliina Riikonen avaavat ratsastuskeskuksen kesän loppupuolella. Tahkolle syntyy samalla uusi tapahtumakeskus, jossa jatkossa ratsastetaan, valmentaudutaan, kilpaillaan sekä järjestetään tapahtumia, festareita sekä tykypäiviä. Tarjolla on myös hevosille täyshoitopaikkoja sekä ratsastusta. Hevospaikkoja Tahkolla on tällä hetkellä 40 hevoselle. Jarkko Riikonen toimii Lupiksen lisäksi toimitusjohtajana myös Tahkon tapahtumakeskuksessa.

Tahkolla (entisellä Tahko Areenalla) Sääskiniementie 388:ssa alkaa lähiaikoina remontti, joka kattaa rakennukset, kentät ja piha-alueet. On aika ehostaa rakennusten maalipintoja, sekä kenttä alueita, jotka laitetaan nykyhetkeen sopivaan kuntoon. Maneesissa on suurempi kunnostustarve, jossa sen käyttö myös tapahtumakeskuksena huomioidaan. Tallit ja ulkokenttä alueet sekä katsomot ovat valmiina hyvissä ajoin, ennen juhannuksena pidettäviä kansallisia kilpailuja.

Tahkolla on järjestetty SM ratsastuskilpailuja jo vuodesta 2000 alkaen. Siellä kokoontui ratsastusväkeä ympäri Suomea. Riikosen tavoite on, että tulevinakin vuosina ratsastusväki kokoontuisi Lupikselle Kiuruvedelle ja Tahkolle uudistetulle tapahtumakeskukselle kilpailemaan Suomen mestaruuksista. Toiminta päättyi Tahko areenalla vuonna 2016. Nyt meillä on tarkoitus hyödyntää Tahkon ja Lupiksen sijainteja mm. valmennuksissa sekä kilpailupaikkoina heti tänä vuonna. Lupiksen kengityspalvelu palvelee myös Tahkolla sekä sen lähialueella.

Jaana Saastamoinen perheineen tarjoaa Kiuruvedellä ratsastusta tukevia palveluita jo entuudestaan Lupikselle mm. majoitus puolella Hotelli- ja ravintola Peltohovissa ja Sinisessä helmessä. Tahkolla puolestaan löytyy majoitusta hyvin jo ihan kävelymatkan päästä. Normaalina vuosina Tahkolla on paljon tapahtumia, joihin myös ratsastuskilpailut hyvin sopivat.

Tahkolle tullaan kesän aikana palkkaamaan mm. ratsastuksen opettaja, tallihenkilökuntaa. Lupikselta tuttu Eveliina Riikonen vastaa myös Tahkon ratsastustuntien varauksista sekä Hopotivarausjärjestelmän tuesta.