Taikatumma ja Tiina Hyssänmäki ovat vuoden 2023 suomenhevosten koulumestarit

6.8.2023

8-vuotias ori Taikatumma ja Tiina Hyssänmäki ovat suomenhevosten vuoden 2023 koulumestarit. Hopealle ratsasti Lassi Lehmusto Vekardolla, ja pronssille Riitta Holopainen Hamurailla. Parhaan tamman tittelin saavutti Haiti ratsastajanaan Laura Pelkonen.

Tiina Hyssänmäki ja Taikatumma. Kuva MYRat / Elina Kiukkonen

 

Tiedote Myrkyn Yksityisratsastajat 

Taikatumma (Voiveikko – Kuningas Ässä) ja kyröskoskelainen Tiina Hyssänmäki liitelivät Myrkyn Ratsukarnevaaleilla suomenhevosten koulumestaruuskultaan kokonaistuloksella 142,50 %. Taikatumma jäi vapaaohjelmassa Vekardon taakse, mutta lauantain onnistuminen ensimmäisessä osakilpailussa toi ratsukolle kultamitalin.

”Hevonen tuntui tänään radalla jo hieman väsyneeltä, aivan parhaaseemme emme yltäneet. Kokonaiskilpailusta tuli jännittävä, ja kultamitali tuntuu erittäin hyvältä. Seuraavana tavoitteena on Pohjola-sarjan viimeinen osakilpailu ja finaali sekä suomenratsujen kuninkaalliset”, Hyssänmäki kertoo.

Taikatumma sairasti vakavan ähkyn viime talvena, ja sen toipuminen mestaruuskuntoon oli vielä alkuvuodesta epävarmaa.

”En todellakaan osannut odottaa tälle vuodelle mestaruutta, talvella päämäärä oli vain, että hevonen selviytyisi hengissä. Taikatumma merkitsee minulle todella paljon”, Hyssänmäki kertoo liikuttuen.

 

Lassi Lehmusto ja Vekardo. Kuva Minna Etelämäki

 

Hopeamitalille ratsasti Ypäjän Ratsastajien Lassi Lehmusto ja 11-vuotias ruuna Vekardo (Herkko-Hurmaus – Vispok). Lehmusto ja Vekardo voittivat sunnuntain vapaaohjelman hienoin prosentein 72,325 %, mutta jäivät kokonaistuloksissa niukasti Hyssänmäen ja Taikatumman taakse.

”Moni asia onnistui tänään radalla, se ei ole helposti kuumuvan Vekardon kanssa aina itsestäänselvyys. Tänään ratsastin rohkeammin, Vekardo on isosti liikkuva hevonen ja tänään annoin sen näyttää liikettä enemmän. Eilen lähdin ehkä vähän taktisesti ottamaan varman päälle ja rauhallisesti, ja nyt se kieltämättä ihan pikkuisen harmittaa”, Lehmusto summaa.

 

Riitta Holopainen ja Hamurai. Kuva Minna Etelämäki 

 

Pronssimitalin saavuttivat hyvinkääläinen Riitta Holopainen ja 9-vuotias ori Hamurai (Savelan Hemuli – Herkko Hurmaus). Holopainen oli kokonaistulokseensa 140,368 % tyytyväinen.

”Tänään Hamurai oli parempi kuin eilen. Se on tunnollinen poika, kun itse muistan keskittyä, niin se kyllä tekee parhaansa. Hamurai on tarkka hevonen, sen kanssa ei hirveästi tule virheitä”, Holopainen kehuu ratsuaan.

Parhaan suomenhevostamman tittelin vei 10-vuotias Haiti (Hullumies – Cameron) ratsastajanaan Laura Pelkonen. Ratsukon kokonaistulos oli 135,246 %.

”Parhaan tamman titteliä lähdettiin hakemaan, tiukka kisa oli ja hyvältä tuntuu! Haiti on hirvittävän kiltti, mutta aika nopea liikkeissään ja välillä orimainenkin tamma”, Pelkonen kertoo.

 

Laura Pelkonen ja Haiti. Kuva MYRat / Elina Kiukkonen

 

6.8. Kansallisia kilpailutuloksia, suomenhevosten koulumestaruus, Myrkyn Ratsukarnevaalit

Suomenhevosten koulumestaruus 2023, kokonaistulokset
1) Tiina Hyssänmäki / Taikatumma, TT, 142,544 %
2) Lassi Lehmusto / Vekardo, YR, 140,500 %
3) Riitta Holopainen / Hamurai, HyvUra, 140,368 %

Tulokset: LINKKI