Talvikki Järvinen ajoi MM-areenalla

30.8.2018

Talvikki Järvinen ajoi torstaina kouluosuuden valjakkoajon MM-kilpailuissa. Muut suomalaiset nähdään radalla huomenna.

Talvikki Järvinen ja Roy Jones olivat areenalla ensimmäisenä suomalaisvaljakkona. Kuva: Hippoevent.at / Šárka Veinhauerová.

Talvikki Järvinen ajoi MM-areenalla

Talvikki Järvinen ajoi oman kouluosuutensa valjakkoajon yksiköiden MM-kilpailuissa torstaina. Muut suomalaiset nähdään radalla vasta huomenna.

- Mallikas suoritus, kommentoi joukkueenjohtaja Jouni Heikinheimo.

- Varsinkin ohjelman alkuosa oli hyvä. Tänään ei kuitenkaan ollut isoja pisteitä jaossa radalla, hän jatkoi. Kilpailu onkin toistaiseksi varsin tasaväkinen kärjessä. Torstain jälkeen Talvikki on jaetulla 15. sijalla.

Talvikki joutui kilpailuun varahevosellaan Roy Jonesilla, kun Danser T ei yllättäen läpäissyt hevostarkastusta keskiviikkona. Tilanne yllätti kaikki, mutta Talvikki teki parhaansa.

- Roy Jones oli radalla normaalia säikympi, varsinkin yksi iso näyttötaulu oli sen mielestä kammottava. Me saimme käydä etukäteen tutustumassa rataan, mutta vain yhdellä hevosella, ja silloin valitsin totta kai Danserin.

Talvikki on käynyt jo kertaalleen kävelemässä lauantain maratonkokeen radan.

- Esteet ovat pitkiä ja ahtaita, niissä riittää työtä. Olen ajanut tällä radalla kerran Danserilla, siitä kokemuksesta on varmasti hyötyä. Roy Jones ei ole yhtä näppärä eikä nopea kuin Danser T, mutta teemme parhaamme, hän lupaa.

Tulokset 1. päivän kouluajokokeesta (35 valjakon jälkeen): 1) Marisa Rössler AUT -50,57, 2) Wenche Johannesen NOR -51,53, 2) Frank van der Doelen NED -52,65, 4) Philipp Faisst GER -54,67, 5) Gail Bain AUS -54,95, … jaettu 15) Talvikki Järvinen FIN -60,06.

Täydet tulokset: http://www.horsedriving.fr/ftpresults/NED/KRONENBERG.20180828.20180902/PDF/DRESSAGE.pdf