Talvikki Järvinen - Danser T valjakkoajon Suomen mestareiksi hevosyksiköissä

1.9.2019

Valjakko johti kokonaiskilpailua alusta loppuun.

Hämeenlinnalainen Talvikki Järvinen ohjasti Danser T:n kolmannen kerran peräkkäin Suomen mestariksi hevosyksiköissä. Perjantain koulukokeessa irtosi voitto, lauantain kestävyyskokeessa valjakko oli toinen ja kilpailun päätöspäivän tarkkuuskokeessa neljäs. Järvinen hallitsi kuitenkin kokonaiskilpailua alusta loppuun.

- Mestaruus tuntuu toki hyvältä, vaikka mikään ei mennyt niin kuin piti. Saimme perjantain koulukokeessa 12 pisteen kaulan, joka riitti kokonaiskilpailun voittoon. Kestävyyskokeessa oli haasteita, sillä radalla oli paljon ylä- ja alamäkiä. Asetin tavoitteeksi päästä maaliin. Tarkkuuskokeen rata oli helppo, ja se oli pitänyt pystyä vetämään puhtaasti. Meillä on ollut tällä kaudella haasteita tarkkuudessa ja ehkä eilinen kestävyyskoekin hieman painoi. Kokonaisuus kuitenkin ratkaisee ja olen erittäin iloinen voitosta.

SM-hopeaa otti lauantain kestävyyskokeen voittanut Ben Simonsén hevosella Ragyogo.
- Olemme menossa oikeaan suuntaan. Puhumme melkein jo samaa kieltä. On tehty paljon töitä sen eteen, että hevonen nousisi huipulle. Koulukokeessa tuli pari pienempää ja yksi isompi rike peruutuksessa. Kestävyyskoe sopii tälle hevoselle ja olen toki tyytyväinen. Rata oli fyysisesti todella vaativa. Tarkkuukokeessa tuli kaksi harmillisen pientä pudotusta.

Kolmanneksi tarkkuuskokeen voittaja Leena Kalalahti - Judym. 
- Olipa melkoinen kisa. Tarkkuudet ovat menneet kivasti tällä kaudella ja se onkin ihan maailman huipputasolla. Koulu on menossa parempaan suuntaan ja kestävyyteen tarvitaan lisää räjähtävää voimaa. 

Seuraavana valjakoilla on vuorossa pieni tauko, jonka jälkeen suunta on kohti Ranskaa.
- Ensi vuoden MM-kilpailut pidetään siellä, joten lähdemme katsomaan kilpailupaikkoja. Valmistaudumme tällä reissulla ensi vuoden kilpailuihin. Katsomme mikä on paras suunnitelma valmistautua MM-kilpailuihin sekä kuskeille että hevosille.  

Valjakkoajon Nations Cup -kilpailu 24.-27.10. Ranskan Paussa.

Tulokset kokonaisuudessaan: http://valjakko.net/2019/3008tulabc

Tarkkuuskokeen tulokset: http://valjakko.net/2019/3008tulc