Talvikki Järvinen hurjasteli ylivoimaiseen johtoon Sipoon Savijärvellä

2.8.2019

Talvikki Järvinen ja Dancer T voittivat koulukokeen ja lähtevät maratonille selvässä johdossa.

 

Hevosurheilun valjakkoajon kansainväliset kilpailut eivät vetäneet yhtään ulkomaalaista valjakkoa Sipooseen. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut kotimaisten kuskien tekemisiin. Suomalaiset valjakkoajajat näyttivät, että menestys Norjassa järjestetyissä PM-kilpailuissa oli tulosta hyvästä työstä.

 
Kansainvälisessä hevosyksiköissä Talvikki Järvinen ja hevonen Danser T olivat koulukokeessa ylivoimaisia. 
-Koulukoe oli kyllä loistava suoritus ja hevonen oli kyllä reipas. Kaikki meni kyllä todella hyvin ja saimme enemmän pisteitä, kuin PM-kisoista. Se oli puhdas suoritus ja hyvä ohjelma, olen tyytyväinen. Tämä antaa taas pelivaraa maratonille, että pääsee tekemään rennon suorituksen. Savijärven rata on kyllä hyvä ja vaativa, joten tarkkaa on kuitenkin ajettava, Järvinen kertoi. 


Poniyksiköissä johdossa on Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro. Husaariratsastajia edustava Wilma Karhusaari/Luna Suhonen ponilla Beniamin nautti kotikisasta. Tällä kertaa hän kisaa aikuisten sarjassa, sillä muita junioriluokan kisaajia ei tullut mukaan.
-Koulukoe meni ihan mukavasti omasta mielestä. Muutama pistevähennys tuli, mutta maratonille lähden hyvällä mielellä. Voitin PM-kisoissa maratonin ja tarkkuuskisan, joten luotan taitoihini. Mitään ei jätetä varastoon, vaan kaikki annetaan loppukisassa, Karhusaari sanoi. 


Lauantaina kello 13 käydään kansainväisten luokkien näyttävä ja vaativa maraton eli kestävyyskoe. Kansalliset luokat aloittavat aamupäivästä kello 9 alkaen, joten nähtävää on heti aamusta alkaen.
 

Valjakkoajokilpailussa on kolme osakoetta: koulu-, maraton- eli kestävyys- ja tarkkuuskoe. Ja nämä suorituspaikat ovat Sipoossa hienossa kunnossa.
Perjantai illan Savijärvellä päätti keppihevosten kilpailu, joka veti mukaan reilusti toistakymmentä kisaajaa. Hauska nähdä, kuinka estekisa vetää nuoria ja tällä kertaa myös aikuisia.
 
Timo Pasanen
Teksti ja kuvat