Talvikki Järvinen ja Danser T viimeistelivät voitolla

28.8.2022

Valjakkoajon MM-kilpailuihin valmistautuva FEI:n maailmanrankingin 3. sijalla oleva Talvikki Järvinen ja Danser T voittivat 3* hevosyksiköiden valjakkokilpailun Zirgaudzetava Kocenissa Latviassa. Kilpailussa toiseksi tuli niin ikää MM-kilpailuihin nimetty Leena Kalalahti Judymillä. Myös 3* ponivaljakoissa nähtiin suomalaisittain onnistumisia, poniyksiköissä voiton veivät Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro, ja ponipareissa Heidi Koski poneilla Suontolan Wäinö & HS Choko.

Talvikki Järvinen ja Danser T. Kuva SRL Jutta Koivula

Hämeenlinnalainen Talvikki Järvinen hallitsi hevosyksiköiden kilpailua voittaen sekä koulu- että maratonkokeet. Järvinen ja Danser T saivat tarkkuuskokeesta vain 0,49 virhepistettä ja voittotulos oli ylivoimainen 115,83 virhepistettä. Talvikki Järvinen nappasi Latviassa myös 2* hevosyksiköiden voiton kakkoshevosellaan Kassanderilla tuloksella 121,33.

“Tämä kilpailu oli hyvä kenraaliharjoitus kohti MM-kilpailuita. Danser T saattaa vähän kytätä kaikkea, jos sillä on pidempään kilpailutaukoa. Tämä kilpailu tuli todella hyvään väliin.”

“Kouluradalla “Tane” oli hieman jännittynyt, koska areenan ohi kulki äänekäs lapsijoukkio juuri ennen radalle menoa. Saimme silti radan suoritettua läpi ja ihan hyvät pisteet. Maratonille lähdettiin rennolla fiiliksellä ja löysin rantein, ja siellä hevonen suorittikin yllättäen ihan täydellisesti. Tarkkuusradalla otin varman päälle, mistä tulikin pienen pieni aikavirhe, joka jäi vähän harmittamaan”, Talvikki Järvinen kuvailee kilpailuviikonlopun kulkua.

“Neljän päivän päästä lähdemme MM-matkalle. Pysähdymme matkalla hetkeksi Hollantiin hengähtämään. MM-kilpailuiden tavoitteena on päästä kymmenen parhaan joukkoon. Jos kaikki menee hyvin, on meillä mahdollisuus myös kirkkaimmille sijoille. Laivaliput Ruotsiin on varattu, mutta muuten matkaa ei ole sen pidemmälle suunniteltu. Täytynee alkaa varailemaan loppumatkalle matkalippuja”, hyväntuulinen Järvinen nauraa.

Järvisen nuorempi hevonen Kassander ilahduttaa myös.

“Maratonilla Kassander oli mukavan rauhallinen, koulukokeessa puolestaan tuli isompia rikkoja, mitkä jäivät harmittamaan. Hevosella on todella laadukkaat liikkeet, joilla saimme paikattua rikkoja. Tänään tarkkuudessa menin vähän käsijarru päällä. Latviassa on yli 30 astetta lämmintä, joten ei ihmekään, että nuoresta hevosesta on jo hieman mehut imetty”, Järvinen pohtii.

Leena Kalalahti ja Judym. Kuva SRL Tuuli Männistö

Myös Ypäjältä kotoisin oleva Leena Kalalahti ja Judym tekivät kolmen tähden hevosyksiköissä hyvän tuloksen 132,43. Valjakko nousi maratonosuudella toiselle tilalle, ja teki tarkkuuskokeessa virheettömän suorituksen nopeimmassa ajassa.

“Oli sellainen nousujohteinen kilpailu. Koulukokeeseen olin itse tyytyväinen, mutta tuomareiden pisteytyksessä oli eroa. Maratonilla päätin uskoa omaan tekemiseen ja päräytin vähän lisää kierroksia, mikä kannatti! Saimme sieltä toisen sijan. Tarkkuusajo puolestaan on meidän vahvin osakoe. Perusvarmuudella menimme tänään, ja pääsimme etenemään laukassa. Ehkä jopa aavistuksen helppo rata omaan makuuni”, Leena Kalalahti summaa.

“Omalta osaltani Latvian helteet vaikuttivat enemmänkin kuskiin kuin hevoseen. Ranskassa pitäisi onneksi olla MM-kilpailuiden aikaan paremmat olosuhteet”, hän jatkaa.

“Tavoitteena on lähteä tekemään Ranskaan hyvää suoritusta omalla parhaalla tasolla. Hevoseni ei ole mikään näyttävin liitokavio, joten koulukokeeseen en satsaa suuria odotuksia. Maratonin suhteen on ihan hyvät fiilikset, siinä on mahdollisuus onnistumiseen. MM-kilpailuissa isoimmat paukut lataan tarkkuuskisaan, jopa tarkkuuskokeen voitto on mahdollinen, millä nostaisi hyvin kokonaissijoitusta. Toivon tarkkuuteen mahdollisimman vaativaa rataa. Mitä vaativampi rata, sitä suurempi etu se on meille Judymin kanssa. Maajoukkuevalmentaja Christian Iseli ja joukkueenjohtaja Ben Simonsén pitävät meistä hyvää huolta, ja valmistelut ovat sujuneet hyvin.”

Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro. Kuva Heidi Lammi

Poniyksiköissä 3* tasolla Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro hallitsivat kilpailua ottaen voiton kaikista kolmesta osakokeesta. Valjakon kokonaistulos kilpailussa oli 118,04 virhepistettä. Toiselle tilalle tulivat Deilina Bishop-Westerlund ja Wikners Dragon Fly tuloksella 134,57.

Kolmen tähden pareissa nähtiin tiukka kilpailu kahden suomalaisvaljakon välillä. Heidi Koski otti Suontolan Wäinön ja HS Chokon kanssa tuloksella 136,97 kilpailusta voiton, ja Mia Ventoniemi jäi HS Luzille Mirisin ja Lizalie Mirisin kanssa toiselle tilalle tuloksella 141,86.