Talvikki Järvinen ja Danser T kolmanneksi CAI3* Exloossa

27.3.2022

Talvikki Järvinen avasi loistavasti kansainvälisen kautensa CAI3* Exloossa, Hollannissa. Järvinen ja Danser T sijoittuivat valjakkoajon hevosyksiköissä kolmanneksi 119,36 virhepisteellä. Luokan voitti Saskia Siebers ja Axel (96,09) ja toinen oli Järvisen valmentaja Rudolf Pestman ja Diesel (106,08).

Talvikki Järvinen ja Danser T. Arkistokuva Hippoevent / Ann-Kathrin Drumm.

 

”En villeimmissä kuvitelmissanikaan kuvitellut tällaista tulosta. Mutta en siitä pahoillanikaan ole”, Talvikki Järvinen nauraa puhelimeen.

Kolmen osakokeen ja kisapäivän kokonaisuus onnistui lähestulkoon täydellisesti. Vain vesieste aiheutti Danserille ongelmia.

”Veteen meneminen ei ole sille ongelma, mutta se on, kun vedessä pitää työskennellä.”

Danser T, 14, eli tuttavallisemmin Tane on aina ollut kovin herkkä jännittymään kilpailutilanteessa, mutta nyt toimi koko kilpailun läpi rentona. Järvinen naurahtaa, että vaunuhevoset kuulemma alkavat käyttäytyä vihdoin tässä iässä.

Hämeenlinnalainen eläinlääkärinä työskentelevä Järvinen on panostanut harjoitteluun tänä talvena. Kotitallissa on maneesi, jossa voi ajaa vaunuilla. Tallilla on myös läpi talven hoidettu kolmen kilometrin hiittirata. Järvinen on pyrkinyt löytämään toimivan tavan reagoida Tanen jännittyneisyyteen, ja oikeita työkaluja alkaa jo olla.

Uusi hevonen Kassander osallistui Exloossa ensimmäiseen kilpailuunsa Järvisen kanssa kahden tähden tasolla.

”Sillä oli vähän raffi startti, mutta otin sen mieluummin mukaan kuin jätin kotiin tarhaan. Se on tosi hieno hevonen. Sillä on omaa eteenpäinpyrkimystä. Se on tehnyt edellisen kerran viime keväänä vesiesteen, eikä sillä ollut nyt mitään ongelmia. Koulussa meitä verotettiin paljon siitä, että se liikkui muutaman sentin luotiviivan takana.”

Edessä on MM-vuosi, ja suunnitelmissa on vielä toinen kilpailu, Kronebergissa, Hollannissa kahden viikon kuluttua. Väliajan Järvinen viettää hevosineen valmentajansa Rudolf Pestmanin tallilla.

”Pitää etsiä joku lätäkkö, jossa harjoitella. Rudolf ehdotti, että tulisimme tänne kisapaikalle harjoittelemaan vedessä ajamista. Ongelmana on vain se, että normaalisti täällä pelataan golfia.”

Järvisen seuraava kansainvälinen kolmen tähden kilpailu on Åstorpissa, Ruotsissa, ja kesällä kaksi kilpailua Itävallassa. Valjakkoajon hevosyksiköiden MM-kilpailut järjestetään 15.-18. syyskuuta Le Pin au Harasissa, Ranskassa.

Järvinen, 47, on hevosyksikköjen maailmanlistalla 17. tilalla. Hän kilpaili Danser T:llä Paun MM-kilpailuissa vuonna 2020 ja sijoittui 38. tilalle. Vuoden 2018 MM-kisoissa hevosena oli Roy Jones (57./joukkue 11.) ja 2016 Danser T (48./9.).
 

CAI3* hevosyksiköt, lähti 28.
1) Saskia Siebers - Axel, NED 96,09
2) Rudolf Pestman - Diesel, NED 106,08
3) Talvikki Järvinen - Danser T, FIN 119,36
Täydet tulokset: LINKKI

CAI2* hevosyksiköt, lähti 6.
1) Åke Larsson – Wittstein 2, SWE
…5) Talvikki Järvinen – Kassander, FIN 156,08
Täydet tulokset: LINKKI

Lähtölistat ja tulokset: valjakko.net/2022/2403
Hoefnetin kilpailusivun lähtölistat ja tulokset
Järjestäjä: https://www.hippischcentrumexloo.nl/nieuws/internationale-menwedstrijd-2/#