Talvikki Järvinen ja Danser T ovat valjakkoajon Suomen mestarit 2022

3.7.2022

Valjakkoajon Suomen mestarit on saatu ratkottua Salossa osana SM-viikko 2022 tapahtumaa. Voittajaksi selviytyivät kilpailua suvereenisti hallinneet Talvikki Järvinen ja Danser T. Hopealle ylsi Heidi Koski poniparilla Suontolan Wäinö ja HS Choko, ja pronssille Raisa Takkinen Kooihuster Harrolla. Suomenmestaruus ratkottiin tänä vuonna poikkeuksellisesti hevos- ja poniyksiköiden sekä poniparien kesken.

Talvikki Järvinen ja Danser T SM-kilpailuiden maraton-osuudella. Kuva Tuuli Männistö SRL 

 

Talvikki Järvinen ja Danser T aloittivat SM-urakkansa perjantaina voittamalla koulukokeen kirkkaasti, ja karaten heti piste-eroissa kanssakilpailijoilta. Lauantain maratonilla hevosyksikkö Järvinen ja Danser T jäivät toiselle tilalle Raisa Takkisen ja Kooihuster Harron taakse, mutta pitivät silti kokonaiskilpailun johtopaikan reilun 6 pisteen erotuksella. Järvinen lähti sunnuntain tarkkuusosakokeeseen käänteisessä lähtöjärjestyksessä viimeisenä kilpailijana, ja selvitti kokeen varmoin ottein virhepisteillä 9,37. Tarkkuusosakokeessa Järvisen ja Danser T:n edelle ylsivät vain Ben Simonsén ja Ragyogo pisteillä 7,11. Simonsén jäi kokonaiskilpailussa viidenneksi. 

"SM-kilpailuiden rata oli tekninen ja haastava, juuri loistava näihin kilpailuihin. Myös se että, meillä oli pitkästä aikaa paljon liveyleisöä, toi oman jännityksensä kilpailuun", Järvinen kommentoi tunnelmia tarkkuuskokeesta Yle Urheilulle.

 

Heidi Koski ja Suontolan Wäino & HS Choko SM-vesiesteellä. Kuva Tuuli Männistö SRL

 

Hopealle yltänyt Heidi Koski lähti poniparillaan Suontolan Wäinö ja HS Choko koulukokeen ja maratonin jälkeen viimeiselle tarkkuusosakokeelle kolmannelta sijalta, mutta sai parannettua asemiaan ja nousi hopealle ohittaen pronssia saavuttaneen Raisa Takkisen. Koski teki hyvää ja tasaista suoritusta läpi kilpailuviikonlopun, ollen koulukokeessa toinen ja maratonissa kolmas. Takkinen ja Kooihuster Harro puolestaan onnistuivat loistavasti maratonissa, mutta poniyksikön keräämät virhepisteet tarkkuusosakokeessa maksoivat kirkkaimmat mitalisijat.  

 

Maraton-osuuden voittajat Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro. Kuva Tuuli Männistö SRL 

 

Talvikki Järvinen ja Danser T ovat ratsastuksen kansainvälisen lajiliiton FEI:n maailmanrankingissa tällä hetkellä sijalla 5. Järvinen tähtää Danser T:n kanssa valjakkoajon MM-kilpailuihin, jotka järjestetään 15.-18.9. Ranskassa.  

"Syyskuun MM-kilpailut ovat jo tähtäimessä, ja tavoitteena on, että kyllä sinne menestymään lähdetään. Tällä kaudella on tuntunut siltä, että palaset alkavat loksahdella paikoilleen. Toivottavasti päästään treenaamaan vesiestettä vielä ennen MM-kisoja, se on ollut meille maratonilla yleensä sellainen kompastuskivi", Järvinen kommentoi Yle Urheilulle. 

Valjakkoajon SM-kilpailut järjestettiin osana Salon SM-viikkoa. SM-viikko on urheilun monilajitapahtuma, jossa suomalaishuiput kilpailevat omien lajiensa mestaruuksista. SM-viikko järjestetään seuraavan kerran Lahdessa 3.-6.8.2023. Yle TV2 ja Yle Areena näyttivät valjakkoajon SM-kilpailuista sunnuntain tarkkuuskokeen suorana lähetyksenä.  

Sunnuntain tarkkuuskoe on katsottavissa tallenteena Yle Areenassa LINKKI 
SM-viikko tapahtumasivu LINKKI 

3.7. Valjakkoajon Suomenmestaruus, Salo SJ Driving 

1) Talvikki Järvinen / Danser T, SUO 133,89 
2) Heidi Koski / Suontolan Wäinö & HS Choko, HusR 148,55 
3) Raisa Takkinen / Kooihuster Harro, ValRA 152,34  

Täydet tulokset LINKKI