Talvikki Järvinen ja Danser T SM-kärjessä Salossa

2.7.2022

Salossa on kilpailtu valjakkoajossa helteisessä säässä SJ Tallilla perjantaina ja lauantaina. Käynnissä on SJ-Drivingin 10-vuotisjuhlakilpailu, joka järjestetään osana monen lajin Salon SM-viikko 2022 -tapahtumaa. Suomenmestaruusluokassa on ajettu perjantaina koulukokeet ja lauantaina maratonit. Suomen mestaruus ratkotaan tänä vuonna poikkeuksellisesti hevos- ja poniyksiköiden sekä poniparien kesken.

Piia Varttinen ja Kankalon Ilona saivat erityispalkinnon. Kuva Veera Leivo.

 

Koulukokeen voittivat hevosyksikkö Talvikki Järvinen ja Danser T. Maratonin voittivat poniyksikkö Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro. Kahden osakokeen jälkeen kokonaiskilpailua johtaa MM-kilpailuihin valmistautuva Järvinen Danser T:llä 124,52 virhepisteellä ja kakkossijaa pitää Takkinen Kooihuster Harrolla 130,57 virhepisteellä. Ero on 6,05 virhepistettä. Kolmantena on Heidi Koski poniparilla Suontolan Wäinö ja HS Choko (133,55 vp), joka kärkkyy hopeaa vain vajaan kolmen virhepisteen päässä.

Tiedote SJ Driving / Veera Leivo

Huomenna SM-valjakot ajavat viimeisen osakokeen, tarkkuuden, Salon urheilupuistossa klo 11.00 alkaen. SM-kilpailutilanne on tiukka ja tulemme näkemään jännittävän ja mitalivärit ratkaisevan viimeisen osakokeen! Tarkkuuskokeessa ratkaisevat suoritusaika ja mahdolliset virhepisteet, joita tulee kolme jokaisesta portin keilan päällä olevan pallon putoamisesta.

Suora tv-lähetys tarkkuuskilpailusta on nähtävillä Yle TV2:lla ja Yle Areenassa klo 11.00-12.00. Tervetuloa seuraamaan kilpailua paikan päälle tai ruudun välityksellä!

Alueluokille Salon kilpailu oli kaksipäiväinen, perjantaina koulu- ja tarkkuusosakokeet ja lauantaina maratonosuus.

Alueluokkien kokonaiskilpailut voittivat:
Noviisi Prix de Vetcare: Charlotta Turku - Friisin Jouhikko
Helppo B Prix de Salon kaupunki: Rainio Heli - Helan Går
Helppo A Prix de Salon Ratsastusseura: Jenniina Sillanaukee - Peppermint Duchess
Vaativa Prix de Vatu ry: Ulla Saarvio - Royah

Suomen Ratsastajainliiton ja Back on Trackin erityispalkinnon valitsi stewardi Olavi Vainikainen ja se meni hevosyksikkö Piia Varttiselle ja Kankalon Ilonalle. Valinnan perusteena olivat hevosen hyvä kohtelu ja panostaminen laadukkaisiin varusteisiin, hevosen hyvinvointiin ja valmentautumiseen.

Tulokset: LINKKI

SM-viikko 2022 tapahtumasivut LINKKI 
Valjakkoajon SM Ylen kanavilla LINKKI