Talvikki Järvinen uusi valjakkomestaruutensa

5.8.2018

Talvikki Järvinen voitti SM-kultaa hevosvaljakoissa. Kuva: Heidi Pasanen

Sipoo Savijärvi SM-valjakko

Valjakkoajon SM-kilpailut Sipoon Savijärvellä saatiin päätökseen sunnuntaina. Kisoista tuli lopulta tasaiset ja kovatasoiset. Savijärven kartanon kansainväliset radat olivat erittäin hyvässä kunnossa ja tulokset tämän myötä myös kovia. Hevosyksiköissä mestariksi kruunattiin Talvikki Järvinen ja Dancer T. Parivaljakko uusi mestaruutensa.

Poniyksiköissä nähtiin lopussa draamaakin ja SM-kultaa voitti Leena Kalalahti ja Kalif. Nuorten mestariksi kruunattiin hienon kilpailun tehneet Eveliina Koivula ponillaan Urafas.

Leena Kalalahti ja Kalif. Kuva: Henna Rajala

Hevosyksiköissä oli tilanne koulu- ja maratonkokeen jälkeen se, että viimeiseen tarkkuuskokeeseen kolme parasta valjakkoa lähtivät 0.27 sekunnin sisällä. Tarkkuuskoe ratkaisi mitalien värit, joten viimeisellä kisapäivällä oli paljon panosta.

"Hevonen oli erittäin varma ja koko tarkkuuskilpailu sujui loistavasti. Olen todella tyytyväinen näin kovaan kotimaiseen kilpailuun ja voittoon tietysti. Jännäksihän tämä meni, mutta hieno kilpailu", Järvinen sanoi.

Hevosvaljakoita kahden päivän jälkeen johtanut Leena Kalalahti hevosellaan Judym jäi lopulta pronssille.

Ben Simonsénille SM-hopeaa hevosvaljakoissa. Kuva: Heidi Pasanen

Ben Simonsén pääsi kilpailemaan kotiradallaan uudella hevosellaan Ragyogo. Savijärven nuori isäntä voitti maratonkokeen ja lähti kolmantena aivan kaksikon kannoilla viimeiseen osioon. Simonsén oli toinen tarkkuudessa ja nousi SM-hopealle.

Eläinlääkärinä työskentelevä Järvinen oli todella tyytyväinen, että kotimaan SM-kisat ennen MM-kilpailua olivat näin tasaiset. Hän on itse kasvattanut ja kouluttanut mestarihevosensa.

"Tämä antaa taas lisää luottamusta lähteä tämän vuoden MM-kilpailuihin. Olen valmis lähtemään Hollantiin", Järvinen sanoo.

Ponien yksikköjä johti kahden päivän jälkeen MM-kisoihin lähtevä Leena Vähä-Erkkilä ponillaan S.W. Summer's Dream Prince. Tarkkuuskokeessa tuli kuitenkin hylkäys, joten sipoolainen ei saanut lainkaan tulosta.

SM-kultaa voittanut Leena Kalalahti ja poninsa Kalif ottivat kuitenkin vakuuttavasti mestaruuden, sillä valjakko oli ykkönen tarkkuuskilpailussa.

Poniyksiköiden maratonin voittanut Raisa Takkinen ponillaan Kooihuster Harro oli viimeisen kisapäivän toinen ja sai siis hienosti SM-hopeaa. Hannu Kalalahti ja Hessin Vihtori varmisti perheeseen poniyksiköistä toisen mitalin, kun hän otti SM-pronssia.

Nuorten luokassa Eveliina Koivula otti mestaruuden ja johdossa kahden päivän jälkeen ollut Laura Haapakoski ponillaan Kokonas jäi toiseksi. Wilma Karhusaari tuli SM-pronssille ponillaan Beniamin.

Tulokset: www.valjakko.net

Teksti: Timo Pasanen