Tanskan Linnea Ericsson voitti Hamina Grand Prix´n

1.6.2010

Hamina Bastioni Horse Festival 26.-28.6.2009 Kansainvälinen ratsastuskilpailu, Hamina

Hamina
Linnea Ericsson ja Pero-Z Hillock, kuva Marcus Westermark.

Bastionin esteratsastuskilpailut jatkuivat tanskalaisjohdossa, sillä Hamina Grand Prix´n voitti Linnea Ericsson hevosellaan Pero-Z Hillock. Ericsson lähti toiselle ratkaisevalle kierrokselle viimeisenä ja onnistui huimalla ratsastuksella alittamaan kärkeä pitäneen Irlannin John Hickeyn ja Ianin ajan puolella sekunnilla. Ruotsalainen Stina Lillje oli Lucy Show´lla myös virheetön, mutta hän ratsasti lähes seitsemän sekuntia voittajaa hitaammin.

- On aina hienoa voittaa Grand Prix, joten olen olen erittäin onnellinen. Ajattelin ensin ratsastaa varman päälle nollan, sillä näin Johnin vauhdikkaan radan, enkä uskonut voittavani häntä. Sisäänmenoportilla valmentajamme Achas von Buchwald käski minun ratsastaa kovaa, joten päätin viimehetkellä kuitenkin yrittää, Ericsson sanoo.

John Hickey ja Ian, kuva Marcus Westermark.

Hickey oli tyytyväinen kakkosijaansa, vaikka voittokin oli jo käden ulottuvilla.

- Täytyy olla tyytyväinen tulokseen. Erityisen tyytyväinen olen hevoseeni. Se on todella lupaava, ja toivon voivani kilpailla sillä jatkossa yhä isompia kansainvälisiä kisoja, Ruotsissa 16 vuotta asunut Hickey kertoo.

Toisen kierroksen aloittanut Line Raaholt sai Royal Son Z:lla yhden pudotuksen. Eilisen pääluokan voittajan, tanskalaisen Tina Lundin sisko Charlotte sai Andantella kolme pudotusta, ja jäi näin viidenneksi. Toiselle kierrokselle lähti viisi kärkiratsukkoa, joilla kaikilla oli nolla virhepistettä ensimmäiseltä kierrokselta. Toisella kierroksella virhepisteiden lisäksi myös aika ratkaisi sijoituksen.

Suomalaiset ratsastivat 150-tason Grand Prix´n tasaisesti. Kaikki neljä ratsukkoa saivat ensimmäiseltä kierrokselta yhden pudotuksen ja sijoittuivat jaetulle kuudennelle sijalle. Peik Andersin ja Latania Z oli nopein neljän virhepisteen ratsukko, mutta aika ei ensimmäisellä kierroksella vaikuttanut sijoitukseen.

- En ole kilpaillut tällä tasolla sitten vuoden 2005, joten minulta uupuu parhaillaan rutiini ja sen tuoma luottamus. Se oli syynä pudotukseen. Huomenna on taas uusi päivä, ja Latania hyppäsi hyvin, sunnuntain Nations Cupiin Latania Z:lla valmistautuva Andersin toteaa.

Sanna Backlund ja Lilli Marlen, kuva SH.

Muut kuudenneksi sijoittuneet suomalaisratsukot olivat Jenny Kainulainen ja Vlas, Sanna Backlund ja Lilli Marlen sekä Raimo Aaltonen ja Elektra FP.B Myös he kilpailevat huomenna Nations Cupissa, mutta eri hevosilla. Hamina Grand Prix -luokkaan osallistui 17 ratsukkoa.

Huomenna kouluratsastajat kilpailevat henkilökohtaisista mitaleista Pohjoismaisissa mestaruuskilpailuissa. Esteratsastuksessa ratkotaan FEI Nations Cup of Finland maajoukkuekilpailu. Suomen ykkösjoukkueessa ratsastavat Raimo Aaltonen, Peik Andersin, Jenny Kainulainen ja Satu Liukkonen. Toisessa joukkueessa ovat nimettynä Sanna Backlund, Sandra Burmeister, Janna Huhtanen ja Joonas Vaahtera.

Kansainvälinen esteratsastus 27.6.
Hamina Grand Prix, kaksi kierrosta. Lähti 17, sijoittui 10.
1) Linnea Ericsson / Pero-Z Hillock DEN 0-0/47,43 2) John Hickey / Ian IRL 0-0/47,96 3) Stina Lillje / Lucy Show SWE 0-0/54,80 4) Line Raaholt / Royal Son Z NOR 0-4/56,73 5) Charlotte Lund / Andante DEN 0-12/59,35 6) Tina Lund / A-Dur R DEN, Raimo Aaltonen / Elektra F FIN, Peik Andersin / Latania Z FIN, Sanna Backlund / Lilli Marlen FIN, Jenny Kainulainen / Vlas FIN 4

Kansainvälinen kouluratsastus 27.6.
Kouluratsastuksen Pohjoismaiden mestaruuskilpailu, joukkuekilpailun yksilötulokset, FEI Grand Prix. Lähti 14, sijoittui 5.
1) Anne Troensegaard / Seduc DEN 68,468% 2) Emma Karlsson / Faradera SWE 66,809 3) Charlotte Haid Bondergaard / FBW Lonevan SWE 66,638 4) Nina Bengtsson / Ajax II SWE 65,106 5) Helene Melsen / Akeem DEN 65,064 … muut suomalaiset 10) Julia Alfthan / Chirocco FIN 62,383 11) Timo Rokkanen / Luitbold FIN 62,043 13) Kati Koiso / Wapita FIN 56,681 14) Alexandra Malmstörm / Mr Bean FIN 55,574

Tiedote: Kati Hurme-Leikkonen