Tapani Peltonen Hevosopiston hallituksen puheenjohtajaksi

1.6.2010

Hevosopisto Oy:n hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin maanantaisessa yhtiökokouksessa Tapani Peltonen. Valinta oli yksimielinen.

Tapani Peltonen on jäänyt eläkkeelle vantaalaisen teräskauppayrityksen Oy Kontino Ab:n toimitusjohtajan postilta, mutta jatkaa edelleen yrityksen hallituksen jäsenenä. Hän on aiemmin toiminut mm. Suomen Ratsastajainliiton puheenjohtajana vuosina 2005-2008 ja tätä ennen vaalivaliokunnan puheenjohtajana. Sipoossa asuva Peltonen on vaikuttanut aktiivisesti ratsastuksen parissa myös mm. vammaisratsastusjaoston ja seuransa Husaariratsastajien puheenjohtajana, ESRAn eli Etelä-Suomen Ratsastuksen hallituksen jäsenenä ja järjestelytehtävissä lukuisissa eri lajien kilpailuissa. Kotitallissa on kuusi hevosta: tytär Lina ratsastaa edelleen ja poika Karl eli Kalle harrasti aikanaan valjakkoajoa.

- Hevosopiston hallituksen puheenjohtajaksi minut kutsuttiin varsin lyhyellä varoitusajalla. Katsoin aikani riittävän tähän tehtävään, joten suostuin. Hyvillä mielin tähän tulen: olen käynyt Ypäjällä 1990-luvun alusta lähtien sekä lasten harrastusten että järjestötoiminnan puitteissa. Uudessa roolissa näkökulma laajenee opetukseen ja yrityksen kehittämiseen. Ensimmäiseksi onkin edessä tiivis perehtyminen opiston koko toimintaan, sanoo Tapani Peltonen.  

Peltosen edeltäjä Jukka-Pekka Leskinen nimettiin Hevosopiston hallituksen puheenjohtajaksi toukokuussa 2007 ja Suomen Ratsastajainliiton puheenjohtajaksi marraskuussa 2008.

- Olen viihtynyt tehtävässä erittäin hyvin, nämä vuodet ovat olleet mielenkiintoista ja hyvää aikaa. Katsoin kuitenkin parhaaksi vetäytyä Hevosopiston puheenjohtajuudesta, jotta esteettömyys päätöksenteossa säilyy. Mikään sääntöhän tätä ei edellytä, mutta tällä hetkellä minusta on viisaampaa keskittyä SRL:n puheenjohtajuuteen, toteaa Jukka-Pekka Leskinen.

Yhtiökokouksessa hallituksen jäsenyyden jätti opetusneuvos Ilpo Hanhijoki Opetushallituksesta. Hanhijoki ehti vaikuttaa hallituksessa vuodesta 1993 eli  Hevosopiston syntyvaiheesta lähtien.

- Hevosopisto on viime vuosina käynyt läpi suuria muutoksia johdon vaihtumisen yhteydessä. Halusin olla mukana niin kauan, että murrosvaihe on ohi ja tilanne vakiintuu. Toiminta on nyt uudessakin tilanteessa vakaalla pohjalla ja sitä kehitetään määrätietoisesti. Tässä vaiheessa tuntui luontevalta luovuttaa tehtävä uudelle henkilölle, sanoo Ilpo Hanhijoki.

- Haluan kiittää mielenkiintoisista vuosista ja erityisesti koko henkilöstöä siitä, mitä Ypäjällä on saatu aikaan, painottaa Hanhijoki.  

Uusina jäseninä hallitukseen valittiin kehittämispäällikkö Jouni Kangasniemi (Opetusministeriö, koulutus- ja tiedepolitiikan osasto, aikuiskoulutuksen tulosalue) ja diplomi-insinööri Antero Salja Tampereelta. Hallituksen jäseninä jatkavat edelleen opettaja Helena Kujansuu Ypäjältä, sivistystoimenjohtaja Jarmo Pynnönen Forssasta, toimitusjohtaja Pekka Soini Suomen Hippoksesta ja tutkimusjohtaja Mari Walls Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksesta.

Tiedote: Hevosopisto, Kirsti Piminäinen