Kansallista GP-esteratsastusta, Hanko, 26.7.

Tapiola Grand Prix ja Tapiola Pankki Nuorten Grand Prix:

Kontio ja Heikkinen ovat Hangon tähtiratsastajat
Jenny Kainulainen piti paikkansa autokilpailun johdossa

Hangossa hypättiin Tapiola Grand Prix ja Tapiola Pankki Nuorten Grand Prix-sarjojen kolmannet osakilpailut. Anna-Julia Kontio, 18, Ylöjärveltä hyppäsi avoimen sarjan voittoon Hevosellaan Escape. Toiseksi kiri Maria Heikkilän tamma Caricia ja yhden puomin toisella kierroksella pudottanut Latania Z jätettiin kolmanneksi. Nuorten sarjan voiton nappasi Petra Heikkinen Joensuusta hevosellaan Tamara ennen Emilia Kerimaata ja Tatriciaa. Jenny Kainulainen ja Vlas pitivät johtopaikkansa Mitsubishi Leading Rider
-tulosvertailukilpailussa 37 pisteellä. Toiseksi nousivat vain yhden pisteen päähän Petra Heikkinen ja Tamara.

Anna-Julia Kontio urakoi kilpailussa kolme hevosta palkinnoille. Escapen (kuvassa) avoimen sarjan voiton ohella Rio Nuevo oli nuorten sarjassa kahdeksas ja tallin uusin tulokas Astrid L nuorten sarjan kuudes.

- Ratsastin avoimessa sarjassa ensimmäisen kierroksen reippaasti, se sopii Escapelle parhaiten. Olin myös nopein, joten sain lähteä toiselle kierrokselle viimeisenä. Näin Maria Heikkilän nopean radan ja tiesin, että Latania Z oli pudottanut yhden puomin. Lähdin siis tosissani hakemaan voittoa ja ratsastamaan niin lujaa kuin pystyin, kertoi Kontio.

Ensimmäisen kierroksen rata oli todella tiivis, piti koko ajan olla hereillä ja esteitä tuli eteen nopeasti. Radalla oli paljon suhteutettuja välejä, joten jokainen askel piti ratsastaa tarkasti, analysoi Kontio. Hän on erityisen iloinen Astrid L:n kehityksestä. Hevosen omistaa Heidi Mehtonen ja tämä oli vasta kolmas yhteinen kilpailumme. - Hevonen on ihan valmis nuorten GP-sarjan tasolle jo nyt, sanoi Kontio. Kuvasa yllä Maria Heikkilä ja Caricia.

Petra Heikkinen ja Tamara ottivat tukevan otteen nuorten sarjan johtopaikasta. Heikkinen tiesi, että oli tehtävä nopea nolla kun hän lähti radalle toisen kierroksen viimeisenä.  Paha flunssa ei häntä hidastanut.
- En kuitenkaan mennyt niin kovaa kun olisin voinut, koska edellinen tuplanolla oli vain kohtuullisen nopea. Reipas laukka oli taktiikkani. Tamara on sekä perusnopea että varovainen, joten toinen kierros oli kuin meille suunniteltu rata, kertoi 18-vuotias Petra Heikkinen.

Radat olivat ruotsalaisen Christer Gustafssonin käsialaa. Nuorten kilpailuun lähti 45 ratsukkoa, joista neljä hyppäsi ensimmäisen kierroksen virhepisteittä.
- Esteet olivat pienehköjä, mutta ensimmäinen kierros oli todella tekninen. Siinä ei ollut yhtäkään hengähdystaukoa. Toinen kierros oli sitten vähän helpompi, sanoi Heikkinen.  Hän valmentautuu ja asuu Sanna Backlundin tallilla. Kotoa Joensuusta Heikkinen muutti Backlundin luo Janakkalaan reilu vuosi sitten.

GP-sarjoissa jaetaan palkintoina 63.500 euroa ja henkilöauto. Tapiola Pankki Nuorten GP ja Tapiola GP -kilpailusarjaan kuuluu viisi osakilpailua ja finaali. Ratsukoiden kokonaistuloksessa otetaan huomioon kolmen osakilpailun sekä finaalin pisteet. Sarjoissa kerätään Mitsubishi Leading Rider -pisteitä. Avoimen sarjan ja nuorten sarjan osakilpailujen luokkatulokset yhdistetään tulosvertailuun, jonka perusteella 20 parasta saa pisteitä. Sarjojen finaalikilpailussa 6.9. parhaat ratsastajat hyppäävät luokan, jonka palkintona on Mitsubishi Colt 95 Intense Cool ESC -henkilöauto. Kuvassa yllä Jenny Kainulainen ja Vlas, Ratsukko johtaa Mitsubishi Leading Rider -tilastoa.

Seuraavat osakilpailut ratsastetaan Salossa sunnuntaina 2.8.

Tulokset Hanko:

Luokka Tapiola Grand Prix 145 cm, kaksi kierrosta, aikaratsastus, 51 lähti, 10 sijoittui  (Luokan rahapalkinnot 1300,950,650,450,280,130,100,…)
1) Anna-Julia Kontio / Escape Ylöjärvi 0-0-38,55, 2) Maria Heikkilä / Caricia Ypäjä 0-0-39,23, 3)Peik Andersin / Latania Z Kauniainen 0-4-38,13, 4) Sandra Burmeister / Cosiga Espoo 0-4-40,95, 5) Marina Ehrnrooth / Orchidee Helsinki 0-4-41,25, 6) Raimo Aaltonen / Eafons Polyfino Aura 4-4-40,47, 7) Jenny Kainulainen / Vlas Kirkkonummi 4-4-40,73, 8) Hanna Marttila / Viana Oulunsalo 4-4-41,28, 9) Minna Haikarainen / Carlos Espoo 4-4-42,36, 10) Marina Ehrnrooth / Rex Helsinki 0-8-45,45

Luokka Tapiola Pankki Nuorten Grand Prix 135 cm, kaksi kierrosta, aikaratsastus,  45 lähti, 10 sijoittui
(Luokan rahapalkinnot 500,400,300,200,100,100,100,100,100,100...)
1) Petra Heikkinen / Tamara Joensuu 0-0-38,57, 2) Emilia Kerimaa / Tatricia Janakkala 0-0-41,32, 3) Tuisku Kivikoski/  Chardonay van De Kempenhoeve Tuusula 0-0-45,24, 4) Mikael Wahlman/ Prestige Lahti 0-4-39,08, 5) Silja Oranen / Othello Siuntio 4-0-42,99, 6) Anna-Julia Kontio / Astrid L Ylöjärvi 4-0-43,82
7) Sara Vainikkala / Vriend D.D.H. Kotka 4-0-46,93, 8) Anna-Julia Kontio / Rio Nuevo Ylöjärvi 4-4-37,12, 9) Ilona Korpelainen / Athena Espoo 4-4-46,50, 10) Nina Cederberg / Watinka Siuntio 4-9-57,87

Tapiola Grand Prix -pisteet, tilanne 3. osakilpailun jälkeen (tarkistamaton)
1) Kainulainen Jenny / Vlas Kirkkonummi 48, 2) Aaltonen Raimo / Eafons Polyfino Aura 41
3) Kogelnig Mirella / Utopie Oulu 38, 4) Peik Andersin Latania Z Kauniainen 36, 5) Ehrnrooth Marina / Orchidee Espoo 35 ja Maria Heikkilä / Caricia Ypäjä 35,  7) Backlund Sanna / Lilli Marlen Janakkala 31

Tapiola Pankki Nuorten Grand Prix -pisteet, 3. osakilpailun jälkeen (tarkistamaton)
1) Heikkinen Petra /  Tamara Joensuu 51, 2) Wahlman Mikael / Prestige Lahti 46, 3) Emilia Kerimaa / Tatricia Janakkala 33ja Hämäläinen Laura / IDS Sambuca Laukaa 33, 5) Kontio Anna-Julia / Rio Nuevo Ylöjärvi 31

Kuvassa Yllä Petra Heikkinen ja Tamara.

Mitsubishi Leading Rider -pisteet, 3. osakilpailun jälkeen (tarkistamaton)
1) Kainulainen Jenny / Vlas Kirkkonummi 37, 2) Heikkinen Petra / Tamara Joensuu 36, 3) Aaltonen Raimo / Eafons Polyfino Aura 33, 4) Peik Andersin / Latania Z Kauniainen 32, 5) Wahlman Mikael  / Prestige Lahti 31

Sarjakilpailujen täydelliset pistetilanteet tarkistettuina tiistain kuluessa: [SISÄINEN LINKKI: Sarjakilpailut -> http://www.ratsastus.fi/asp/system/empty.asp?P=439&VID=default&SID=541294355575278&S=1&C=24672]

Sarjan osakilpailut:
Televisio:
Kooste kilpailun huippuhetkistä nähdään heti sunnuntai-iltana YLE:n nettitelevisiossa www.yle.fi/urheilu sekä SRL:n netissä www.ratsastus.fi

Urheilukanavalla kisakooste lähetetään alustavien tietojen mukaan tiistaina, lisätietoja: www.urheilukanava.fi

Huippuhetkistä tehdyt koosteet esitetään myös SRL:n nettitelevisionmaksuttomalla kanavalla: http://ratsastus.invideo.fi

Tallielämää -ohjelmasarja taustoittaa esteratsastuksen tapahtumia YLE1:n AamuTVssä torstaisin klo 9.10.

Kuvat: Marcus Westermark