Terhi Stegars ratsuttajaksi Bartlgutiin, Itävaltaan

22.3.2023

Moninkertainen arvokilpailuratsastaja Terhi Stegars saa kisauralleen jälleen uutta potkua, kun hän siirtyy pääratsuttajaksi Ebba ja Wenzel Schmidtin tallille Bartlgutiin, Neuhofen im Innkreisiin Itävaltaan.

Terhi Stegars. Kuva Kati Hurme.

 

Kouluratsastuksen MM- ja EM-kilpailuissa sekä maailmancupin finaaleissa kilpaillut Stegars, 48, saa Barlgutin valmennuskeskuksessa ja siitostallissa käyttöönsä suuren määrän lahjakkaita kouluhevosia. Stegarsin tavoitteena onkin palata kansainväliselle tasolle ja kilpailla olympialaisissa, jos ei vielä Pariisin niin ainakin Los Angelesin.

Stegars aloitti ratsastuksen 12-vuotiaana ja valmistui Ypäjän Hevosopistosta ratsastuksen opettajaksi. Hän jatkokouluttautui, valmentautui ja työskenteli ratsuttajana monen loistavan valmentajan opissa, kuten Kyra Kyrklund, Jürgen Böckmann, Reinhard Nielsen, Dolf Dietram Keller ja Holger Schmezer. Ensin Saksassa ja viimeiset 14 vuotta Luxembourgissa.

 

Terhi Stegars ja Axis TSF EM-kilpailuissa vuonna 2015. Kuva Satu Pirinen.

 

Stegars aloittaa uudessa työssään huhtikuussa. Hän ottaa paikan Ulrike Prunthallerilta, joka on kilpaillut viime vuonna aina neljän tähden kansainvälisellä tasolla hevosilla Bartlgut´s Quantum ja Bartlgut´s Quarz, ja 7-vuotiaiden hevosten luokkia hyvällä menestyksellä nyt 8-vuotiaalla Bartlgut´s Amicellilla.


Lue Eurodressagen uutinen: LINKKI
Bartlgut Equestrian Centre: https://www.bartlgut.at/