Terhi Stegarsille hieno trakehner-ori Couracius

1.6.2010Terhi ja Couracius, kuva Tarja Juvonen.

Suomalaisen kouluratsastuksen kärkinimiin lukeutuva Terhi Stegars on saanut koulutettavakseen ja kilpailtavakseen Gestuet Hörsteinin omistaman hienon ja lupaavan trakehner-oriin Couracius. Seitsemänvuotiaan oriin isä on Sixtus ja emänisä Caprimond. Stegarsin kilpatalli Gestüt Hohenschmark sijaitsee Schleswig-Holsteinissa Pohjois-Saksassa.

Couracius on kantakirjattu Neumünsterissä 2003, missä se oli vuoden toiseksi paras ori. Seuraavana vuonna se oli 70 päivän suorituskyvynkokeessa paras kouluhevonen indeksillä 141,75. Koko kokeeseen osallistui 48 oria, joista Couracius oli lopputuloksissa kolmanneksi paras indeksillä 129.01.

Hevosesta tekee mielenkiintoisen myös se, että se on Axisin, Stegarsin toisen sixtuslaisen kouluoriin puoliveli, jolla ratsastaja on kilpaillut menestyksekkäästi viime vuonna Prix st. Georges -luokissa.

- Oriit muistuttavat toisiaan ratsastettavuudeltaan, ne ovat miellyttäviä ratsastaa ja kouluttaa. Axis, joka on nyt yhdeksänvuotias, on valmis Intermeriaire I -luokkiin, Couracius tällä hetkellä vaativa B- luokkiin. Meidän yhteinen ensiesiintymisemme on helmikuun alussa Münsterin orinäytöksessä, Stegars kertoo.

Terhin Stegarsin kotisivut: www.stegars.de/