Thomas Stenius Hevosopiston hallituksen puheenjohtajaksi

29.3.2018

Tiedote Hevosopisto, kuva SRL Sonja Holma

Thomas Stenius Hevosopiston hallituksen puheenjohtajaksi

Hevosopisto Oy:n hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin varsinaisessa yhtiökokouksessa torstaina 29.3.2018 Ypäjällä Thomas Stenius. Hevosurheilun valtakunnallisen valmennuskeskuksen ja alan suurimman oppilaitoksen hallituksen uudella puheenjohtajalla on vahva asiantuntijatausta.

Suomen Ratsastajainliiton pitkäaikainen hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja Thomas Stenius on kotoisin Kauniaisista. Stenius on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti ja varatuomari ja työskennellyt pitkän uransa aikana muun muassa Gyllenbergilla ja Vencapilla. Hevosalalla hänet tunnetaan ratsastavan tyttären isänä ja Kauniaisten Ratsastuksenkeskuksen osakkaana.

Puheenjohtajan paikalta väistyy muuramelainen Laura Airaksinen. Airaksinen toimi puheenjohtajana vuoden ajan.

Hallituksen puheenjohtajan valinnan lisäksi yhtiökokous vahvisti tilinpäätöksen tilikaudelta 1.1.-31.12.2017. Yhtiökokous päätti hallituksen ehdotuksen mukaisesti, että 31.12.2017 päättyneeltä tilikaudelta kertynyt voitto kirjataan voitto- ja tappiotilille. Yhtiökokous päätti myöntää vastuuvapauden vuodelta 2017 kaikille hallituksen jäsenille sekä toimitusjohtajalle.

Hallituksen jäseninä jatkavat Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen, Suomen Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall, Opetus- ja kulttuuriministeriön kehittämispäällikkö Jouni Kangasniemi sekä sivistystoimenjohtaja Jarmo Pynnönen Forssasta.

Uusina jäseninä aloittavat valtion edustajana Metsähallituksen viestintäjohtaja Terhi Koipijärvi sekä Ypäjän kunnan edustajana Kari Haimi.

Vuosikatsaus 2017 linkki: http://www.hevosopisto.fi/wp-content/uploads/2018/03/HO_Vuosikatsaus2017_297x210_low.pdf

Hevosopisto Oy:n tehtävänä on järjestää hevosalan ammatillista koulutusta sekä ylläpitää hevosurheilun valtakunnallista valmennuskeskusta. Hevosopisto on yleishyödyllinen osakeyhtiö, joka ei jaa osinkoja. Lisätietoa www.hevosopisto.fi