Tirkkonen voitti, Mikkonen kolmantena

1.6.2010

Sanna Tirkkonen ajoi johtoon kansainvälisessä valjakkokilpailussa Itävallan Altenfeldenissä ja Arja Mikkonen on SG Oberonin kanssa kolmantena Saksan Dillenburgissa.
- Sanna ja Candy Boy tekivät virheettömän, ehjän, lähes elämää suuremman suorituksen, ja tuomarit palkitsivat sen ansioiden mukaisilla pisteillä, kertoi Ben Simonsén kilpailupaikalta.

- SG Oberon tuntui todella hyvältä, hevosen ajettavuus oli mahtava ja kuuliaisuus hyvä. Kisaolosuhteet olivat vaativat, kentän pohja oli raskaanlainen ja ilma hyvin kuuma, kertoi Arja Mikkonen.

Simonsén itse oli menettänyt mahdollisuutensa koulukokeen kärkeen. Artemis ei malttanut seistä pysähdyksissä paikallaan, minä hermostuin ja hevonen luonnollisesti hermoili sitten vieläkin enemmän. Vika oli ihan minun, analysoi Simonsén.

Altenbachissa Tove-Maria Holmasto Silvesterin kanssa jatkaa sijalta 23, Ben Simonsén Artemis sijalta 37 ja Heidi Sinda Nelson sijalta 48 yhteensä 60 osallistujan joukossa. Molemmat kilpailut jatkuvat lauantaina maratonkokeella ja päättyvät sunnuntain tarkkuusajoon. Suomen valjakot valmistautuvat syksyn MM-kilpailuun, joka pidetään Italian Pratoni del Vivarossa.

Tulokset Altenfelden, osa-aikatulokset 1/3 koulukoe, 60 lähti:
1) Sanna Tirkkonen Candy Boy Suomi 45,80 (Hki) virhepistettä, 2)  Anne Violaine Brishcu Ranska ja Andreas Rath Itävalta 47…37) Ben Simonsén Artemis Suomi (Sipoo) 64,6, 23) Tove-Maria Holmasto Silvester II Suomi (Kirkkonummi) 58,40, 48) Heidi Sinda Nelson III Suomi (Urjala) 69,8

Tulokset Dillenburg, osa-aikatulokset 1/3 koulukoe, , 58 lähti:
1) Torsten Zarembowicz Saksa 35 virhepistettä, 2) Dieter Lauterbach Saksa 38, 3) Arja Mikkonen SG Oberon Suomi (asuu Ruotsissa) 40,2