Tokion olympialaiset ja paralympialaiset siirtyvät

25.3.2020

Tokion olympialaiset ja paralympialaiset siirtyvät näillä näkymin vuoteen 2021. Maapaikkojen säilymisestä odotetaan tietoa.

Kansainvälinen Olympiakomitea (KOK) on ilmoittanut, että Tokion olympialaisia siirretään eteenpäin koronaepidemian vuoksi, ja ne järjestetään viimeistään kesällä 2021. Päätöksen seurauksena myös vuoden 2020 paralympialaiset siirtyvät vuoteen 2021.  

- Tämä oli hyvä ja oikea päätös ihmisten terveyden kannalta. Kansainvälinen kilpailutoiminta on katkolla, ja lisäajan avulla voidaan taata mahdollisuus tavoitteelliseen valmistautumiseen sekä urheilullisesti tasapuoliset kilpailut, urheilujohtaja Aki Ylänne toteaa.  

Suomella on kaksi maapaikkaa Tokioon, yksi kouluratsastuksessa ja toinen pararatsastuksessa. Vahvimmat kandidaatit edustajiksi ovat olleet paikat hankkineet kouluratsastaja Henri Ruoste ja pararatsastaja Katja Karjalainen. Juuri ennen kilpailujen siirtämistä saatiin tieto, että FEI on myöntänyt Suomelle Tokion paralympialaisiin liittyvän henkilökohtaisen maapaikan eli ns. villin kortin, joka on osoitettu Pia-Pauliina Reitille.

- Ratsastuksessa karsintajärjestelmä niin olympialaisten kuin paralympialaistenkin osalta on sulkeutunut. Maapaikkojen maapaikkojen säilymisestä odotetaan tietoa FEI:ltä, Ylänne sanoo.

Lue lisää Olympiakomitean sivuilta