Tom Gordin jatkaa World Cup -kisojen puheenjohtajana

1.6.2010

Esteratsastuksen kansainvälisen Rolex FEI World Cup -kisajärjestäjien AWCO:n  (Association of World Cup Organisers) Genevessä pidetty vuosikokous on valinnut Suomen Tom Gordinin järjestön puheenjohtajaksi vuosille 2008-2009.

Gordin, joka on toiminut järjestön ensimmäisenä puheenjohtana, sai näin mandaatin uudelle kahden vuoden kaudelle.

AWCO toimii koko World Cup -sarjan kovimman liigan, Länsi-Euroopan liigan edunvalvonta- ja edustusjärjestönä, jolla on suora yhteys kansainväliseen ratsastajainliittoon FEI:hin. AWCO:n suurin merkitys on FEI:n päätöksentekoon vaikuttaminen virallisten kannanottojen ja edustajansa kautta FEI:n World Cup
-komiteassa. 

Ajankohtaisimmat asiat ovat järjestäjien sopeutuminen uusiin luokitusvaatimuksiin. Vuoteen 2009 mennessä tulee kaikkien World Cup -kisojen, Helsingin osakilpailu mukaan lukien, yltää viiden tähden tasolle, mikä merkitsee sekä laadullisia että taloudellisia lisäpanostuksia järjestäjille.

Tom Gordin, joka on AWCO:n edustaja FEI:ssä, jatkaa myös esteratsastuksen kattojärjestön AJO:n (Allience of Jumping Organisers) varapuheenjohtajana. Calgaryn kisojen edustaja Ian Allison jatkaa AJO:n puheenjohtajana.