Tuisku Kivikoski-Vainio vei Solbacka GP:n voiton, esteratsastuksen joukkuekultaa Hattel Ridersille

16.7.2023

Solbacka Summer Gamesin täydet katsomot saivat nauttia esteratsastuksen jännityksestä viiden päivän ajan ja startteja nähtiin ennätysmäärä. Esteratsastuksen joukkuekultaa vei Hattel Ridersin joukkue, Susanna Granroth ja Hacker H, Ida Palmos ja Jorrera CKV, Silva Timonen ja Hesther sekä Pipsa Koski ja J. Solbacka GP:n veivät Tuisku Kivikoski-Vainio ja I'm Yours.

Hattel Ridersin kultajoukkue, Susanna Granroth ja Hacker H, Ida Palmos ja Jorrera CKV, Silva Timonen ja Hesther sekä Pipsa Koski ja J. Kuva Saara Salonen

 

Tiedote Solbacka Summer Games

Solbacka Summer Games presented by Rudus tarjoili jälleen jännitystä esteratsastuksen ystäville. Viiden päivän aikana hypättiin 1145 starttia lähes 40 eri luokassa 60cm-140cm tasolla. Pääluokka Solbacka Grand Prix presented by Kultajousi käytiin kahdella kierroksella. 21 ratsukosta kymmenen parasta pääsi mukaan toiselle kierrokselle.  

Tuisku Kivikoski-Vainio, Jasmin Engblom, Susanna Granroth ja Maija Yli-Huhtala olivat selvittäneet ensimmäisen kierroksen virhepisteittä ja pääsivät siten jatkamaan puhtaalta pöydältä toiselle kierrokselle.  

Engblomin ja Yli-Huhtalan saatua pudotukset Granroth oli kiinni voitossa Cayadina-tamman puhtaalla radalla, kunnes viimeiseltä lähtöpaikalta startannut Kivikoski-Vainio kiilasi ohi nopeimmalla nollaradalla yhdessä I’m Yours -ruunansa kanssa. 

Granroth nappasi lopulta toisen ja kolmannen sijan ratsuillaan Cayadina ja L’Espoir van Dorperheide. Engblom sijoittui neljänneksi ja Yli-Huhtala viidenneksi. 

Kivikoski-Vainio kertoo, että alkuviikon vaikeuksien jälkeen tehty kuolainvaihdos tuotti tulosta. 

"Se on tosi nopea ja varovainen hevonen luonnostaan. Tiesin, että jos tulos on nolla, olen todennäköisesti nopeampi kuin muut", Kivikoski-Vainio sanoo. 

I’m Yours on ollut Kivikoski-Vainiolla pikkuvarsasta saakka, jonka takia tunneside hevoseen on erityisen vahva. 

"Se on ostettu hyvältä ystävältäni Anna-Sofia Kiveltä ja sen emä on ollut ensimmäinen menestysratsuni. I’m Yours on kaikin puolin lahjakkain hevonen, mikä minulla on ollut. Se haluaa itsekin mennä aikaa, kääntyä ja olla nopea." 

Kivikoski-Vainion mukaan pääluokan voitto juuri Solbackassa tuntuu erityisen hyvältä. 

"Tämä on elämäni ehdottomasti isoin voitto. Olin ajatellut, että tänä kautena joko Solbacka tai Hangon Sea Horse Week olisi erityisen hieno voittaa. Olen voittanut tänä vuonna jo aika monta tavallista luokkaa, mutta on tuntunut, että se iso voitto ei ikinä kuitenkaan napsahda. Nyt se sitten tuli", hän iloitsee. 

"Olen aina tykännyt tulla Solbackaan. Kentän pohja ja kaikki järjestelyt ovat super. Tämä kuuluu ehdottomasti suosikkikisoihini. Myös hyvä palkintotaso on plussaa", Kivikoski-Vainio kehuu. 

 

Tuisku Kivikoski-Vainio ja I'm Yours. Kuva Saara Salonen.

 

Joukkue-SM-kulta Hattel Ridersille 

Lauantaina täysille katsomoille ratsastettuun Joukkue SM presented by Callisto Horses, Chagadaga & De Lux -kilpailuun osallistui kymmenen joukkuetta. Perusradalta sekä Hattel Ridersin että Stall Falkbergin joukkueet nakuttelivat virhepisteettömät tulokset, mikä tarkoitti kultamitaliuusintaa. 

Stall Falkbergin ankkurin Aida Hämäläisen saatua kaksi pudotusta uusinnassa Hattel Ridersin Susanna Granroth sinetöi kultamitalin puhtaalla suorituksella. Riding Club Solbacka puolestaan otti pronssia kotikentällään 4 virhepisteen joukkuetuloksella. 

"Joukkuekisa on aina joukkuekisa! Paljon voi tapahtua, mutta meillä oli hyvä joukkue kasassa, joten pääsimme starttaamaan luottavaisin mielin. Aina kun starttaa ankkurina on paineita, mutta toisaalta tilanne oli hyvin pedattu, kun pääsin starttaamaan jälkimmäisenä uusintaan ja edelliselle oli tullut pudotuksia", Granroth kertoo. 

Kisajärjestelyt ja tunnelma saavat Granrothilta kiitosta. 

"Nämä ovat hyvin järjestetyt kisat ja Solbackaan on aina kiva tulla."

15.-16.7. Kansallisia esteratsastustuloksia, Solbacka Summer Games

Solbacka Grand Prix presented by Kultajousi, 140 + 140 cm | 140 | 2 kierrosta A2/A2 
21 ratsukkoa, 6 sijoittuu 
1) Tuisku Kivikoski-Vainio, RATSASTUSSEURA KIVA RY – I'm Yours (0.0)-(0.0)/44.41-0, 2) Susanna Granroth, HATTEL RIDERS RY – Cayadina (0.0)-(0.0)/46.24-0, 3) Susanna Granroth, HATTEL RIDERS RY – L'Espoir van Dorperheide (4.0)-(0.0)/45.37-4, 4) Jasmin Engblom, SALO RIDING CLUB RY – Indy-Loma (0.0)-(4.0)/46.07-4, 5) Maija Yli-Huhtala, RATSASTUSSEURA VARSA RY – Birchcape's Wonderland 3033 (0.0)-(4.0)/48.22-4, 6) Salla Varenti, YPÄJÄN RATSASTAJAT RY – Ypäjä Isandra (4.0)-(4.0)/49.31-8 

Joukkue SM presented by Callisto Horses, Chagadaga & De Lux | 120/130 cm | Joukkuekilpailu 
1) HATTEL RIDERS RY 0-0/47.21, 2) STALL FALKBERG RY 0-8/43.06, 3) RIDING CLUB SOLBACKA RY 4/207.70, 4) RATSASTUSSEURA VARSA RY 8/208.87, 5) TUUSULAN RATSASTAJAT RY 8/217.00, 6) KAARINAN KENTTÄRATSASTAJAT KAKE RY 12/200.67, 7) RATSASTUSSEURA AINO RY 12/210.99, 8) PUNAMETSÄN RATSASTAJAT RY 33/241.26, 9) VITTRÄSKIN RATSASTAJAT RY 90/219.06, 10) MYRKYN YKSITYISRATSASTAJAT RY 94/213.11 

Lisätiedot: 
Cecilia Gundersby, kilpailujenjohtaja 
cia@shs.fi 
045 6511505