Tuuli Kosken, 66, tavoitteena ratsastaa Grand Prix -rata

22.5.2024

Kouluratsastaja Tuuli Koski voitti viikonloppuna Hyvinkäällä Intermediate A:n hevosellaan Brocks Mon-Eyre. Helsingin Ratsastajia edustava Koski nousi viime kaudella tälle tasolle. Se, minkä tuloksesta, ja ratsastajan tavoitteesta päästä ratsastamaan uransa ensimmäinen Grand Prix -rata, tekee huomattavaksi, on, että Koski on 66-vuotias.

Eläkkeelle siirryttyään hänen aikansa täyttyykin kahden hevosen ratsastamisesta ja lastenlasten hoitamisesta.

”Nyt ehdin panostaa siihen täysipainoisesti”, kertoo helsinkiläinen Tuuli Koski.

”Ratsastan ilman menestyspaineita. Sekin on tässä iässä positiivista. Omaksi ilokseni tätä teen. Jokainen kerta hevosen selässä on arvokas ja onnellisuuden aihe. Kaikki otetaan kiitollisena vastaan, sillä mikään tässä ei ole itsestään selvää.”

Tuuli Koski ja Brocks Mon-Eyre. Kuva Jutta Koivula.

 

Koski kilpaili aiemmin esteratsastuksessa aina 130 cm tasolle asti. Ratsastus jäi takaa-alalle kolmen lapsen arkea eläessä. Kunnes…

”Löysin ratsastuksen ilon taas uudestaan, kun kerran se on mahdollista.”

Koskella on kaksi hevosta Ruskeasuolla ja hän valmentautuu Marko Björsin kanssa. Hevoset ovat todella erilaisia, mutta sopivat molemmat hänelle hyvin.

”Marko on valmentajana mahdollistanut sen, että kilpailen Inter A -tasolla. En ole aiemmin säännöllisesti valmentautunut ja sitoutunut. Marko on todella hyvä valmentaja, se on ehdoton edellytys, jos haluaa kehittyä.

”Marko ehdotti, että kilpailen jo Lappeenrannassa Grand Prix´ta ensimmäisen kerran. Missä se tapahtuu, on vielä auki. Onko se oman valmentajan edessä kotona vai kisoissa”, rauhoittelee Koski suunnitelmia.

”Pitää olla iloinen pienistä asioista. Pitää osata iloita oppimisesta.”