U25-ratsastajat Svensk ja Therman aloittivat joukkuekilpailun Hagenin EM:ssa

7.9.2021

Hagenissa kilpaillaan myös U25-ratsastajien eli alle 25-vuotiaiden Euroopan mestaruuksista. Suomen joukkueessa ovat mukana viimeistä vuottaan tällä tasolla kilpailevat Anna Tallberg ja Grevens Zorro ja Susanna Therman ja Dragonheart. Lotta Luomajärvi ja Windsor V ja Nora Svensk ja Lammehaven´s Zadin ovat juuri nousseet tälle tasolla.


Nora Svensk ja Lammehaven´s Zadin. Kuva Peter Nixon.

 

Ensimmäisenä päivänä Inter II -radalla nähtiin ensikertalainen Nora Svensk ja Lammehaven´s Zadin ja viimeistä vuottaan U25-tasolla kilpaileva Susanna Therman ja Dragonheart. Svensk piti päänsä kylmänä ja teki tasaisen varman suorituksen ilman suurempia virheitä. Ratsukon tulos oli 65,265 prosenttia. Ratsukko on noussut vasta viime syksynä Inter I -tasolla, ja Hagen oli hevosen toinen kansainvälinen koitos.

”Olen todella tyytyväinen hevoseen, sillä tämä oli sen ensimmäinen kerta isommalla areenalla. Se suoritti hyvin itsevarmasti. Jännitys näkyi ehkä siinä, että se jäi vähän hitaaksi jalalle ja kovetti itsensä, mikä näkyi erityisesti piaffeissa”, Svensk miettii.

 

Nora Svensk ja Lammehaven´s Zadin. Kuva Peter Nixon.

 

”Olemme vielä vihreitä ensikertalaisia tällä tasolla. Nämä olivat vasta ensimmäiset maistiaiset. Toivottavasti pääsemme kisaamaan ensi vuonna enemmän kansainvälisiä kilpailuja. Toiveissa on, että pääsisimme maailmalle”, Turussa opiskeleva Svensk kertoo.

 

Susanna Therman ja Dragonheart. Kuva Kati Hurme.


Therman starttasi kolmansissa EM-kilpailuissaan. Valmistautuminen kesän kilpailukauteen oli haastava, koska hevonen sairastui keväällä borreliosvirukseen. Ratsukko sai tulokseksi 64,441 prosenttia.

”Pitkät tauot ovat meille hankalia, ne eivät sovi hevoselle ollenkaan. Tauon jälkeen menee kauan, ennen kuin löydämme taas oikeat nappulat”, Therman kertoo.

 

 

Valmistautumiseen nähden ratsastaja on erittäin tyytyväinen siihen, että he ovat kilpailussa mukana. Kauppatieteitä opiskeleva Therman on kilpaillut aiemmin juniori-EM-kilpailuissa vuonna 2014 ja nuorissa 2017.

 

”Nämä kisat ovat olleet tämän kauden päätähtäimenä. Olen hirmukiitollinen kaikesta, mitä olemme päässeet tekemään. En olisi uskonut, että pääsisimme tänne asti.”

U25-ratsastajilla on Hagenissa joukkuekilpailun jälkeen edessä Grand Prix.

”Se on hitusen helpompi kuin senioreiden GP, mutta aika paljon teknisempi tämän päivän rataan verrattuna. Erityisesti raviohjelma on haastava. Siinä on pidempiä pätkiä piaffia, jyrkemmät sulut ravissa. Laukkaohjelma on melko sama, mutta vaihtoja on jokaisella viisitoista.”

Therman on ratsastanut kyseisen radan vasta muutaman kerran, sillä luokkia ei järjestetä usein Suomessa. Liikkeet ovat kuitenkin ratsukolle jo tuttuja, ja tavoitteena on päästä suorittamaan mahdollisimman rennosti.

Suomen U25-joukkue on kilpailun puolivälissä yhdeksäs kahdentoista joukkueen kilpailussa. Keskiviikkona ovat vuorossa klo 17.17 Lotta Luomajärvi ja ankkurina klo 19.15 Anna Tallberg.
 

Kouluratsastustulokset 7.9. Hagen, Saksa
U25 joukkuekilpailu, ensimmäinen osa, Inter II
1) Raphael Netz / Elastico, GER 75,206%, 2) Ellen Richter / Vinay NRW, GER 72,088%, 3) Febe van Zwambagt / Edson, NED 71,735%,… 16) Nora Svensk / Lammehaven´s Zadin, FIN 65,265%,… 17) Susanna Therman / Dragonheart, FIN 64,441%

Täydet tulokset: https://www.longinestiming.com/equestrian/2021/fei-dressage-european-championship-2021-hagen-a-tw/resultlist_D05.html

U25 joukkuekilpailu, ensimmäinen osa
1) Saksa 75,206%
2) Alankomaat 71,735%
3) Iso-Britannia 70,471%
… 9) Suomi 65,265%

Täydet tulokset: https://www.longinestiming.com/equestrian/2021/fei-dressage-european-championship-2021-hagen-a-tw/resultlist_D05T.html

 

Ohjelma
8.9. Klo 9.30 Grand Prix, osa B - joukkuekilpailu ja henkilökohtainen karsinta, joukkuemitalit
        Klo 17.00 Inter II, osa B - U25 joukkuekilpailu ja henkilökohtainen karsinta, joukkuemitalit
9.9. Klo 18.00 Grand Prix Special – henkilökohtainen kilpailu 30 parhaalle, henkilökohtaiset mitalit
10.9. Klo 9.00 Grand Prix, osa A – U25 henkilökohtainen kilpailu
11.9. Klo 9.00 Grand Prix, osa B – U25 henkilökohtainen kilpailu, henkilökohtaiset mitalit
        
 Klo 14.00 Grand Prix vapaaohjelma musiikilla – henkilökohtainen kilpailu 15 parhaalle, henkilökohtaiset mitalit
12.9. Klo 10.00 Grand Prix vapaaohjelma – U25 henkilökohtainen kilpailu 18 parhaalle, henkilökohtaiset mitalit

Tapahtuman nettisivu: https://psi-events.de/en/
Lähtölistat ja tulokset: LINKKI
Kilpailu seurattavissa maksullisella nettistriimillä: https://www.clipmyhorse.tv/en_EU/onair

YLE lähettää TV2 lauantaina 11.9. klo 16.00 Grand Prix vapaaohjelman musiikilla. Selostus Inka Henelius.