Ulkomaiset katsojat eivät pääse Tokion olympialaisiin

25.3.2021

Kansainvälinen Olympiakomitea (IOC), Kansainvälinen Paralympiakomitea (IPC), Tokyo Metropolitan Government (TMG), Tokion olympialaisten 2020 järjestelykomitea ja Japanin hallitus päättivät viime viikolla virtuaalikokouksessaan, ettei Tokion olympialaisissa ja paralympialaisissa sallita ulkomaisia katsojia. Päätöksen syynä on Covid-19-pandemia.

Tokion paralympialaisiin nimetty Pia-Pauliina Reitti ja Supremo. Kuva Peter Nixon.


Tokio 2020 järjestelykomitea pahoittelee päätöstä, sillä siitä lähtien, kun Tokio vuonna 2013 valittiin olympialaisten isännäksi kaikki ovat valmistautuneet toivottamaan koti- ja ulkomaiset katsojat tervetulleiksi. Tokion 2020 järjestelykomitealta ostettujen lippujen hinnat palautetaan.

Tällä hetkellä Covid-19-tilanne Japanissa ja monissa muissa maissa ympäri maailmaa on erittäin haastava ja on syntynyt useita viruksen muunnoskantoja. Pandemian nykytilanteen perusteella on erittäin epätodennäköistä, että ulkomailta tulevien henkilöiden pääsy Japaniin voidaan tänä kesänä taata. Päätöksellä pyritään varmistamaan osallistujien ja yleisön turvallisuus, ja annetaan matkasuunnitelmia tehneille mahdollisuus varautua tilanteeseen ajoissa.

Päätös on luettavissa IOC:n sivuilta: LINKKI