Urheilufoorumin kuulumisia

24.11.2018

SRL:n Urheilufoorumi järjestettiin lauantain Helsingissä. Lizzel Winter oli tapahtuman pääpuhuja.

 

Elizabeth "Lizzel" Winter innosti seminaariväkeä miettimään menestyksen takana olevia tekijöitä.

Menestymisen strategiaa ratsastajille

Brittiläinen Lizzel Winter oli Urheilufoorumin pääpuhujana. Hän sai osanottajat mukaansa pohtimaan urheilun menestyksen takana olevia tärkeitä tekijöitä. Esitys kulki nimellä ”Road to Tokio” eli tie Tokioon, mutta siinä käsiteltiin urheilua ja tavoitteiden saavuttamista yleisemminkin.

Winter on työskennellyt pari vuotta Suomen parhaiden kenttäratsastajien kanssa ja toiminut sitä ennen muun muassa Pauliina Swindellsin valmentajana. Hän on vastannut valmentajakoulutuksesta muun muassa British Eventingissä.

– Voittaja ei suinkaan aina ole paras urheilija, vaan se, joka uskoo pystyvänsä voittamaan.

– Jos haluat saavuttaa jotakin, sen eteen on tehtävä töitä ja jokainen matka alkaa yhdellä pienellä askeleella.

Winter kertoi, että kaikkein tärkeintä jokaisessa ratsastusurheilun lajissa on luoda hyvä perusta.

– Perustan täytyy olla vahva, jotta sen päälle voidaan rakentaa. Väliportaiden yli ei pidä hypätä, sillä se kostautuu aina. Joskus hyvä hevonen voi viedä ratsastajan nopeasti luokissa ylöspäin, mutta jos perusasioita ei matkalla opetella, menestys ei tule jatkumaan. Tarvitaan myös kokemusta, jota saa vain tekemällä asioita.

Vahva perusta tarvitaan

Ihmiset kehittyvät eri tahtia urheilijoina, ja täytyy aina varmistua siitä, että alemmalla tasolla on riittävä perusta ennen kuin siirrytään ylemmäs. Winter muistutti, että esimerkiksi kenttäratsastuksessa kvalifikaatiojärjestelmän avulla estetään ratsastajia etenemästä liian vaikeisiin luokkiin, mutta kvalifikaatio on vain vähimmäisvaatimus.

– Osanotto-oikeus ei tarkoita, että olisi pakko nousta ylemmälle tasolle. Sinne kannattaa nousta vasta sitten kun pystyy menestymään siellä.

– Jotta päästään eteenpäin, välillä pitää myös haastaa itseään, Winter kuitenkin muistutti.

Winter on aina ollut kiinnostunut joukkuetoiminnasta ja hän on toiminut usein joukkueenjohtajana.

– Joukkueita voidaan alkaa rakentaa jo alemmalla tasolla. Joukkueessa toimiminen tekee ratsastajille hyvää.

Kokouksen osanottajat pohtivat ryhmissä eri tekijöiden vaikutuksia urheilijan onnistumiseen. Taustalla on aina lukuisien ihmisten hyvä yhteistyö, urheilija tarvitsee hyvät tukijoukot menestyäkseen.

Tatjana Kiilo kertoi Kipa-kilpailupalveluohjelman kehityksen tilanteesta.

Urheilun ajankohtaiset asiat

Tatjana Kiilo Softexpert-yrityksestä kertoi, missä vaiheessa kilpailupalveluohjelma Kipan uudistustyö on nyt ja millainen sen käyttäjänäkymä tulee olemaan.

SRL:n puheenjohtaja Mikael Forstén kertoi, että ensi vuonna satsataan erityisen paljon suomalaisen valmennustoiminnan kehittämiseen. Pirkko Herd puolestaan kertoi Ypäjän Hevosopistolla toimivan valmennuskeskuksen tilanteesta ja suunnitelmista. Aki Ylänne alusti aluevalmennuksen ja Talent-ohjelman nykytilanteesta ja suunnitelmista. Eläinlääkäri Heidi Kellokoski-Kiiskinen esitteli Paulus-mobiiliapplikaatiota, joka helpottaa hevosen lääkekirjanpitoa. SRL:n toimitusjohtaja Pekka Törmälä kertoi urheilumarkkinoinnin uusista suuntauksista ja haasteista.

Alkuosan päätteeksi palkittiin menestyneitä ratsastajia; Pia-Pauliina Reitti palkittiin Vuoden 2018 Ratsastussuorituksesta ja Vilma Lappalainen Amatöörisarjan 2018 voitosta. Kyra Kyrklundin nimikkopalkinnon vuoden 2017 menestyksestä saivat kouluratsastajat Anna Tallberg, Daniela Therman ja Jenni Silventoinen.

Iltapäivän kahvitauon jälkeen jakauduttiin eri lajien omiin seminaareihin, joiden sisällöstä raportoidaan SRL:n kotisivuilla alkuviikosta.

Pia-Pauliina Reitin hienot ratsastukset Tryonin MM-kilpailuissa toivat hänelle Vuoden Ratsastussuoritus -palkinnon. Oman ennätyksen tekeminen MM-areenalla oli mahtava tulos!

Jenni Silventoinen oli yksi Kyra Kyrklundin nimikkopalkinnon saajista.