Uusitalo, Saarinen ja Saukko veivät kultamitalit

4.8.2018

Isojen ponien mitalistit. Kuva: SRL Hanna Heinonen

Esteratsastuksen SM-kilpailuissa PowerPark Horse Show'ssa jaettiin tänään ensimmäiset mitalit. Urakkansa saivat päätökseen lapsiratsastajat sekä poneissa molemmat kategoriat.

Isoissa poneissa kultamitalin vei Mimmi Uusitalo ponilla Kantje's Bayard. "Tätä lähdettiin hakemaan, mutta en olisi ikinä uskonut, että isoin unelmani toteutuu. Kovasti on tehty töitä ja treenattu", Mimmi Uusitalo iloitsee. Hopealle ratsasti Mila Saukko Sunhill Starilla ja pronssille ylsi Nella Tossavainen ponilla Golden Star II.

Pikkuponien mestaruuden otti Sofia Saarinen Cotton Socksilla. "Tosi hyvin sujui. Radat olivat tosi kivoja ja riittävän vaikeita", hän sanoo. Hopeaa sai Nella MäyräTurfhorst Royal Rose ja pronssia Ronja Seppä – Bambi.

Pikkuponien mitalistit Kuva: SRL Hanna Heinonen

Lapsiratsastajissa Mila Saukko otti päivän toisen SM-mitalinsa hevosella Fun For 2 C, tällä kertaa kultaisen. "Radat menivät suunnitelmien mukaan. Hevonen hyppäsi hyvin ja poni myös", Mila Saukko toteaa. Hopealle ratsasti Daniela Simola Mousko du Buisson Z ja pronssille Julia Linnanmäki Tenor.

Lapsiratsastajien kolmen kärki. Kuva: SRL Hanna Heinonen

Huomenna ratkaistaan mitalistit seniorien, nuorten ratsastajien ja juniorien SM-kilpailussa sekä suomenhevosten mestaruudessa. Senioreissa kärkipaikalle nousi toisen osakilpailun jälkeen Sanna Backlund Elanolla. "Kyllä tässä on ihan hyvät tunnelmat. Valitettavasti mitaleita ei vielä tänään jaettu. Hevonen on ollut hyvässä vedossa jo pidemmän aikaa ja sikäli olen luottavainen. Johtopaikka on kuitenkin pienestä kiinni", Backlund miettii. Alle pudotuksen päässä ovat Marina Ehrnrooth EVLI Luikalla ja Sonja Mäkelä Cissyllä.

Nuorissa ratsastajissa Miisa Pulkkanen vei voiton myös toisessa osakilpailussa ja jatkaa luonnollisesti johtopaikalla. "Radalla joutui vähän taktikoimaan ja koko ajan piti miettiä, miten 
ratsastaa millekin esteelle. Huomenna ei auta kun pitää pää kylmänä ja ratsastaa vielä tarkemmin kuin tänään, hevosen pitäisi kyllä vastata", hän arvioi. Nuorissa toisena on Janina Kvarnström Hyper Pandalla ja kolmantena Eveliina Talvio Chelsealla.

Junioreissa Aura Vasama on kaksoisjohdossa hevosilla Good Lord ja Zidane VDL. Hänen lisäkseen mitaleissa ovat kiinni Fanny Korkiakoski Kamilla  ja Jasmin Engblom Wish of Palatina.

Suomenhevosten mestaruudessa kaksoisjohdossa on Linda Yli-Ketelä Rannan Ruhtinaalla ja Pikku-Jätkällä. Ennen huomisen ratkaisevaa osakilpailua mitalisijoilla ovat Maija-Riikka Pellikka Viikingillä ja Riikka Harjula Suvi-Jutulla.

Teksti: Maria Rikala

Tuloksia Equipe Online
Kisajärjestäjän sivut www.pphs.fi