Valjakkoajajat hyvässä vireessä Luxembourgissa

26.5.2019

Suomalaiset valjakkoajajat osallistuivat viikonloppuna kansainvälisiin kilpailuihin Luxembourgin Keispeltissa menestyksekkäästi. Hevosyksiköissä Talvikki Järvinen - Danser T sijoittui toiseksi ja Ben Simonsén - Ragyogo kolmanneksi. Hienoa suomalaismenestystä täydensi sekä poniyksiköissä että hevosyksiköissä kilpaillut Leena Kalalahti, sijoittumalla poniyksiköissä kolmanneksi (Kalif) ja hevosyksiköissä viidenneksi (Judym). 

Kolmepäiväiset kilpailut alkoivat perjantaina koulukokeella. Talvikki Järvinen aloitti kisasuoritukset vakuuttavasti sijoittumalla hevosyksiköissä toiseksi. Leena Kalalahti sijoittui poniyksiköissä neljänneksi. 

Lauantain hevosyksiköiden tarkkuuskokeessa Kalalahti ja Järvinen sijoittuivat kolmanneksi ja neljänneksi. Simonsén oli kuudes, ja harmillisesti ensimmäinen ei-sijoittunut. Poniyksiköiden puolella Kalalahti oli myös kolmas. 

Viimeiseen kilpailupäivään lähdettäessä suomalaiset olivat sijoilla kaksi (Järvinen), kuusi (Kalalahti) ja seitsemän (Simonsén). Poniyksiköiden puolella Kalalahti oli kolmantena. 

Sunnuntain maratonilla Ben Simonsen ja Ragyogo olivat oivassa vireessä ja nappasivat ensimmäisen sijan. Osuuden hyvä tulos nosti Simonsenin kolmanneksi kokonaistuloksissa. Talvikki Järvinen ajoi neljänneksi. Lopputuloksissa hän kuitenkin säilytti toisen sijansa. Kalalahti oli viides niin maratonkokeessa kuin kokonaistuloksissakin. Poniyksiköissä Kalalahti oli niin ikään kolmas sekä maratonilla että kokonaistuloksissa.    

Koulukokeen tulokset:
Hevosyksiköt
Poniyksiköt

Tarkkuuskoe:
Hevosyksiköt
Poniyksiköt

Tulokset koulukokokeen ja tarkkuuskokeen jälkeen:
Hevosyksiköt
Poniyksiköt

Maraton:
Hevosyksiköt
Poniyksiköt

Kokonaistulokset:
Hevosyksiköt
Poniyksiköt