Valjakkoajon PM - Tauriaiselle hevosparivaljakoissa pronssia

23.7.2023

Viikonloppuna kilpailtiin Pohjoismaiden mestaruudesta valjakkoajossa Ruotsin Flyingessa. Kilpailussa starttasi kaikenkaikkiaan 107 valjakkoa, joista suomalaisia oli peräti kuusitoista. Pitkin kilpailua useita suomalaisvaljakkoja kamppaili kärkitiloista. Kotiin tuomisena valjakkomaajoukkueella on yksi pronssimitali Jarmo Tauriaisen hevosparivaljakon voittamana.

Jarmo Tauriainen tukijoukkoineen, sekä hevoset Ignatio, Kornet ja King

 

Hevosparivaljakko Jarmo Tauriainen ja hevoset Ignatio, Kornet ja King tekivät tasaisen hyvää suoritusta koko viikonlopun. Parivaljakko oli koulukokeen jälkeen kolmannella sijalla. Kestävyyskokeessa ratsukko putosi sijalle neljä, mutta nosti jälleen sijoitustaan kolmanneksi tarkkuuskokeessa. Lopputuloksena Tauriainen voitti Pohjoismaiden mestaruuspronssia. Valjakon groomina kilpailussa toimi Bettina Skogberg. Tauriainen on palannut tällä kaudella kansainvälisille kilparadoille muutaman vuoden tauon jälkeen suorittaen parivaljakkonsa kanssa erinomaisella tulostasolla.

Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro

Poniyksiköissä Suomen Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro kamppailivat todenteolla mitaleista. Takkinen voitti torstaina koulukokeen, mutta lauantain kestävyyskoe ei mennyt täysin nappiin ja pudotti valjakon sijalle 14. Valjakko kuitenkin paransi asemiaan sunnuntaina, sijoittuen tarkkuuskokeessa viidenneksi. Lopputulos Takkiselle ja Kooihuster Harrolle kokonaiskilpailussa oli kahdeksas.

Heidi Koski sijoittui poniparivaljakoissa neljänneksi. Koski ja ponit Hs Choko sekä Suontolan Wäinö tekivät hyvän kestävyyskokeen sijoittuen siinä toiseksi ja nosti sillä itsensä mitalien tuntumaan. Lisäksi hevosyksiköissä Talvikki Järvinen ja Ben Simonsen sijoittuivat sijoille viisi ja kuusi kolmestakymmenestäneljästä lähtijästä. 

Joukkueenjohtaja Jouni Heikinheimo näkee paljon positiivista suomalaissuorituksissa. "Viimeisenä päivänä kilpailijat suoriutuivat hyvin melko vaativalla tarkkuusradalla. Radoilta tuli vain kolmea ja kuutta virhepistettä, ja suurinosa valjakoistamme suoritti siitä huolimatta vaativan ihanneajan sisällä radan. Erot olivat todella pieniä joukkue- ja yksilökisassa. Valitettavasti pienet erot eivät tällä kertaa osoittautuneet meille päin ja ne muutaman kymmenysten erot veivät meidän joukkueelta sijoja alaspäin", Heikinheimo kertoo.

Suomen hevosyksiköt vet checkin jälkeen kuvattuna

"Suomella oli ilahduttavan iso joukkue, jossa mukana ensikertalaisia ja kokeneempia kilpailijoita. Kokeneemmat kilpailijat antoivat hyvin tukea ensikertalaisille kovatasoisessa kilpailussa. Joukkueen tavoitteena oli kotiuttaa mitaleita, niitä ei valitettavasti tällä kertaa tullut, kuin Jarmon pronssimitali, mutta useita hyviä sijoituksia ja onnistumisia kuitenkin saatiin. PM-kilpailu toimii myös katsastuksena, jossa arvioitiin mahdollisia ponien MM-kilpailuihin lähtijöitä. Kilpailu antoi meille hyvää informaatiota siihen." Heikinheimo kertaa viikonlopun tunnelmia.

Tulokset: Linkki