Valjakkoajon SM-kilpailut Ypäjällä – mukana MM-valjakot

2.8.2023

Valjakkoajon SM-kilpailut järjestetään viikonloppuna Ypäjällä. Suomen mestaruusmitalit jaetaan sunnuntaina niin hevosyksiköissä kuin poneissakin. Kilpailuviikonloppu alkaa torstaina hevostarkastuksella, ja perjantaina ajetaan koulukoe. Kestävyyskoe eli maraton on lauantaina, ja kilpailu ratkeaa sunnuntaina Ypäjän derbykentän nurmella jännittävässä tarkkuuskokeessa.

Mia Ventoniemi ja HS Luzille Miris sekä Lizalie Miris. Kuva Tuuli Männistö.

 

Poneissa mukana ovat MM-kilpailuiden pitkälle listalle nimetyt poniparit Heidi Koski - HS Choko, Suontolan Waino ja Mia Ventoniemi - HS Luzille Miris, Lizalie Miris, sekä poniyksiköt Deilina Bishop-Westerlund – Wikners Dragon Fly ja Raisa Takkinen - Kooihuster Harro.

Hevosvaljakoissa ilmoittautuneiden joukossa ovat mestaruutta puolustava Talvikki Järvinen ja Danser T, vuoden 2021 mestari Leena Kalalahti ja Judym, hopeamitalisti Sanna Järvelä hevosellaan Uhkus ja pronssimitalisti Tove Söderholm ja Ballantine, sekä vuoden 2004 MM-pronssimitalisti Ben Simonsén kahdella hevosellaan.

Aikataulu (alustava)
3.8. hevostarkastus SM-kilpailun hevosille ja poneille
4.8. klo 8.50 koulukoe
5.8. kestävyyskoe
6.8. tarkkuuskoe nurmella

Kilpailun järjestää Ypäjän Hevosopisto. Kilpailun johtaja on Mari Tamminen ja tekninen asiantuntija Heikki Heiskanen. Ratamestarina on latvialainen Kristaps Caune. Ypäjällä kisataan myös aluemestaruudet. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Lähtölistat ja tulokset: http://valjakko.net/2023/0408all