Valjakkoajon SM-kisoissa tiukkaa kisaamista

4.8.2018

Leena Vähä-Erkkilä johtaa omaa sarjaansa ponillaan S.W.Summer´s Dream Prince. Kuva: Henna Rajala

Sipoo Savijärvi SM-valjakko 

Valjakkoajon SM-kilpailuja on käyty nyt kaksi päivää. Suomen mestaruudesta kisaavat valjakkoajon huiput ovat tehneet Sipoon Savijärvellä käydyistä kisoista tasaisimmat aikoihin. Husaariratsastajien järjestämä kilpailu käydään Savijärven kartanon kansainvälisellä radalla. Koulukokeen ja maratonkokeen jälkeen tuloslistalta on nähtävissä hevosten ja ponien osalta vähäisiä eroja. Sunnuntain tarkkuuskoe ratkaisee mitalien värit, joten viimeiselle kisapäivälle jää nyt paljon panosta.

Ponien yksikköjä johtaa kahden päivän jälkeen Leena Vähä-Erkkilä ponillaan S.W. Summer's Dream Prince.

"Koulukoe alkoi meiltä hieman takkuisasti, kun poni oli melko energinen. Loppua kohti kaikki parani ja saimme ihan ehjän ja hyvän suorituksen. Olen ihan tyytyväinen siihen osaan. Maraton oli hyvä ja tasainen suoritus, joskaan ponista en saanut kaikkia tehoja irti. Tasavarmaa suorittamista ja ihan tyytyväinen olen. Tarkkuuskokeeseen lähdetään ajamaan aivan parasta suoritusta, sillä kisa on tasainen", Vähä-Erkkilä sanoo.

Maratonin voitti Raisa Takkinen ponillaan Kooihuster Harro. Hän ajoi loistavan suorituksen ja on toisena kahden päivän jälkeen.

Hevosvaljakoita johtaa kahden päivän jälkeen Leena Kalalahti hevosellaan Judym.

"Koulukokeessa keli oli kyllä lämmin ja se näkyi hieman hevosessa, mutta ihan hyvä alku kisalle. Maratonilla tulimme ihan hyvin ja hevonen kääntyi esteiden välissä hienosti. Olen todella tyytyväinen näihin kahteen päivään. Tarkkuuskokeessa lähden ajamaan hyvää ja puhdasta suoritusta. Kisa on tasainen ja se on hyvä asia", Kalalahti sanoo.

Talvikki Järvinen ja Dancer T ovat toisena sarjassansa. 

Ben Simonsén pääsi kilpailemaan kotiradallaan uudella hevosellaan Ragyogo. Savijärven nuori isäntä voitti maratonkokeen ja on kolmantena aivan kaksikon kannoilla.

Koko kotimainen kärki on nähtävillä SM-kisoissa, jopa Jouni Heikinheimo lähti kisaan mukaan. Hän ilmoitti viime vuonna PM-kilpailuissa, että kisat saavat jäädä.

"Tuli mahdollisuus ajaa Talvikin toista hevosta Roy Jonesia, niin veri veti radalle. Tulevaisuudesta en kuitenkaan tiedä, joten ajetaan ensin tämä kilpailu. SM-kisat ovat tosi tasaiset ja hyvä niin", Heikinheimo toteaa.

Näyttää siltä, että Suomessa ei ole moneen vuoteen ollut näin kovatasoista SM-kilpailua. Suomalaiset huippuvaljakot hakevat Sipoosta vahvaa tekemistä. Monella valjakolla on tavoitteena tämän vuoden MM-kilpailut, jotka ovat kuukauden päästä Hollannissa.

Nuorten luokassa on johdossa kahden päivän jälkeen Laura Haapakoski ponillaan Kokonas. Hän on jättänyt jo reilusti taakseen Eveliina Koivulaa ja Wilma Karhusaarta.

Kilpailunjärjestäjän sivut: www.husaariratsastajat.fi

Teksti: Timo Pasanen

Nuorten sarjaa johtaa Laura Haapakoski ponillaan Kokonas. Kuva: Henna Rajala