Valjakkojoukkue nousi kaksi sijalukua MM-maratonilla

1.9.2018

Valjakkoajon MM-kilpailussa nähtiin tiukkaa kilpailua. Suomalaiset ajoivat tasaisesti ja joukkue nousi kaksi pykälää sijalle 13.

Ben Simonsén ja Ragyogo olivat maratonilla sijalla 40. ja nousivat kokonaiskilpailussa sijalle 43. Kuva Hippoevent.at / Sarka Veinhauerova.

Valjakkojoukkue nousi kaksi sijaa MM-maratonilla

 

Suomen valjakkoajajat rehkivät tänään Kronenbergin maratonradalla. Kaikki tekivät tasaista tulosta ja Suomen joukkue nousi pari pykälää, tällä hetkellä sijoitus on 13:s.

- Ben Simonsén nousi hyvin sijaluvuissa, vaikka hevonen ei tällä kertaa ollut esteillä ihan parhaimmillaan, kommentoi joukkueenjohtaja Jouni Heikinheimo.

- Leena Kalalahden tulos oli odotettu, mutta Leenan vaunu osui yhteen esteeseen sen verran pahasti, että häneltä murtui kylkiluu. Toivottavasti hän pystyy ajamaan huomenna tarkkuuskokeessa.

- Talvikki Järvisen Roy Jones oli joukkueen varahevosena siksi, että se ei yleensä loista maratonilla, mutta tänään se teki oikein hyvää työtä. Talvikki itse kertoi tehneensä pari virhettä esteillä.

- Sanna Tirkkonen ja Porsche Life tekivät tasaista työtä, mutta vauhti ei vielä riitä kärkimittelöihin.

Heikinheimo kertoi, että kaikki suomalaishevoset tulivat hyväkuntoisina maaliin. Niiden ohjelmassa oli lauantai-iltana kävelyn ja levon lisäksi palauttavaa hierontaa. Hevoshierojat Arja Mikkonen ja Mia Vallema tekevät parhaansa, että nelijalkaiset urheilijat ovat huomenna mahdollisimman vetreitä.

Ben Simonsén ei ollut aivan täysin tyytyväinen päivän panokseen.

- Tämän päivän tulos ei ihan vastaa sitä, mitä toivoin. Hevonen tuntui paremmalta alkukesän kilpailuissa. Se on minulle vielä suhteellisen uusi tuttavuus, sain sen alkuvuodesta talliini, joten meillä on vielä opittavaa siinä, miten sen saa parhaiten valmisteltua kilpailuihin.

- Suomen joukkueen tavoite on menestyä kahden vuoden kuluttua Ranskassa pidettävissä MM-kilpailuissa. Meillä on nyt tiivis ja tasainen kärkiporukka, ja keskinäinen kilpailu pitää jokaisen varpaillaan. Sitä on tehtävä parhaansa, jos meinaa voittaa edes kotimaisessa kilpailussa, Simonsén kehuu.

Huomenna kilpailijoilla on edessä hevostarkastus ja sen jälkeen tarkkuuskoe.

Leena Kalalahti ja Judym vauhdissa. Kuva: Hippoevent.at / Sarka Veinhauerova.

Tulokset

Henkilökohtaisen kilpailun tilanne koulukokeen ja maratonin jälkeen: 1) Bartolomiej Kwiatek  POL -139,27, 2) Saskia Siebers NED -139,45, 3) Jean Michel Olive FRA 143,73… 43) Ben Simonsén FIN -167,32, 59) Leena Kalalahti FIN -178,49, 63) Talvikki Järvinen FIN -180,50, 70) Sanna Tirkkonen FIN 186,00.

Täydet tulokset: http://www.horsedriving.fr/ftpresults/NED/KRONENBERG.20180828.20180902/PDF/A+B.pdf

 

Joukkuetulokset koulukokeen ja maratonin jälkeen: 1) Hollanti -283,46, 2) Ranska-287,73, 3) Puola 289,61, … 13) Suomi 339,30.

http://www.horsedriving.fr/ftpresults/NED/KRONENBERG.20180828.20180902/HTM/TeamsMarathonHorses.htm

Talvikki Järvinen ja Roy Jones maratonilla. Kuva: Hippoevent.at / Sarka Veinhauerova.

Sanna Tirkkonen ja Porsche Life tiukassa kaarteessa. Kuva: Hippoevent.at / Sarka Veinhauerova.