Veera Manninen ja Sir Greg aloittivat vahvasti 4* tasolla Ranskassa

11.8.2022

Vuoden 2023 EM-kilpailuihin tähtäävä kenttäratsastaja Veera Manninen, 22 ja Sir Greg aloittivat neljän tähden kilpailussa vahvasti. Koulukokeessa tulos oli 67,70 prosenttia maksimipisteistä Le Pin au Harasissa, Ranskassa. Kilpailupaikka on sama, jossa ensi vuoden Euroopan mestaruus tullaan ratsastamaan.

Veera Manninen ja Sir Greg valmistautumassa 4* koulukokeeseen. Kuva Päivi Manninen

Manninen ja Sir Greg ovat tällä hetkellä kilpailussa jaetulla sijalla 17, mutta neljän tähden kilpailun suuren lähtijämäärän vuoksi koulukoe on jaettu sekä torstaille että perjantaille, jolloin lopulliset tulokset koulukokeesta saadaan vasta perjantaina. Manninen on kilpailussa mukana myös kolmen tähden luokassa hevosellaan Fieldhill Fantasy. Ratsukko teki koulukokeessa uuden ennätyksensä, 68,18 prosenttia.  

 

Mannisella ja Sir Gregillä on tällä hetkellä koulukokeen tuomat virhepisteitä 32,3. Kilpailussa on mukana yhteensä 112 kilpailijaa, joista 60 starttasi torstaina. Kilpailua johtaa puolivälissä Iso-Britannian Molly Summerland ja Charly van der Heiden virhepistein 22,5. Neljän tähden kilpailu jatkuu Mannisen ja Sir Gregin osalta lauantaina maastokokeella.  

Ranskassa on parhaillaan 33 astetta lämmintä, joten ratsastajien ja hevosten kuumuuden kestoa on koeteltu. Veera Manninen tukijoukkoineen kertoo tunnelman Ranskassa olevan hyvä, ja Suomen tiimi on torstai-iltana päässyt tutustumaan lauantain maastorataan.

Veera Manninen ja Fieldhill Fantasy. Ratsukon nesteytyksestä on huolehdittu helteisessä Ranskassa. Kuva Päivi Manninen

“Fieldhill Fantasy tuntui hyvältä läpi radan, ja sen kanssa Veera teki uudet ennätysprosentit. Myös Sir Greg tuntui hyvältä ja varmalta läpi suorituksen. Huomenna molemmat hevoset saavat viettää välipäivää samalla kun Veera saa rauhassa valmistautua kohti maastokoetta”, tunnelmoi Veeran äiti Päivi Manninen paikan päältä Ranskasta.  

Fieldhill Fantasy on tiukassa kilpailussa jaetulla sijalla 21. viiden muun ratsukon kanssa virhepistein 31,8. Torstain jälkeen koulukokeesta kärkipaikan otti Saksan Michael Jung hevosella Kilcandra Ocean Power tuloksella 72,14 prosenttia. Kolmen tähden kilpailu jatkuu perjantaina ryhmän 2 koulukokeella ja lauantaina rataestekokeella.  

 

11.8. Kansainvälisiä kenttäratsastustuloksia
CCI4*,
Le Pin au Haras, Ranska 
Koulukokeen tulokset kilpailun puolivälissä
1) Molly Summerland / Charly van der Heiden, GBR, 22,5 
2) Sophie Leube / Jadore Moi, GER, 26,8  
3) Malin Hansen-Hotopp / Carlitos Quidditch K, GER, 26,9 
...17) Veera Manninen / Sir Greg, FIN, 32,3 
Tulokset LINKKI 

CCI3*
Koulukokeen tulokset kilpailun puolivälissä
1) Michael Jung / Kilcandra Ocean Power, GER, 27,9 
2) Fabrice Saintemarie / Cesar de Roy, FRA, 28,7 
2) Julia Krajewski / Chintonic 3, GER, 28,7 
...21) Veera Manninen / Fieldhill Fantasy, FIN, 31,8 
Tulokset LINKKI  

Täydet tulokset LINKKI