Paris 2024 - Veera Manninen ja Sir Greg kuudensia olympialaisten viimeistelykilpailussa Strzegomissa

23.6.2024

Veera Manninen ratsasti Sir Gregillä sijalle 6 kenttäratsastuksen CCIO4*-NC-S viimeistelykilpailussa ennen Pariisin olympialaisia Strzegomissa, Puolassa!

Veera Manninen ja Sir Greg Strzegomissa, Puolassa. Kuva Päivi Manninen.

Kouluosuuden jälkeen Veera oli kahdestoista. Maasto- ja estekokeen ratsukko suoritti estevirheittä lopputuloksella 48 virhepistettä. Luokassa oli 39 lähtijää. Luokan voitti Ranskan Camille Laisney hevosella Avalone (37 vp).

“Ollaan tyytyväisiä tämän hetken vireeseen. Perjantain kouluosuus oli kokonaisuudessa hyvä. Lauantain maastokokeessa Sir Greg oli todella fressi ja innokas ja veti hyvin ilman minkäänlaisia väsymyksen merkkejä. Hevonen oli vielä viime metreilläkin tosi energinen. Syke tuli niin nopeasti alas ja “Greg” palautui supernopeasti heti maaston jälkeen. Hevonen on todella hyvässä kunnossa”, iloitsee Veera Manninen.

“Maastokokeessa minulla aukesi ohjien solki keskeltä ja se saattoi vaikuttaa nopeuteen, kun solkea piti yrittää saada matkalla kiinni ja sainkin sen itse asiassa kiinni. Hyvin kuitenkin selvittiin maaliin estevirheittä pelkillä aikavirheillä”, kertoo Manninen.

“Sir Greg hyppäsi vielä tänään sunnuntaina rataesteet estevirheittä. Hevonen tuntui edelleen todella hyvältä ja fressiltä, mikä kertoo myös hyvästä kunnosta ja palautumisesta. “Greg” hyppäsi pyöreitä ja teräviä hyppyjä vielä rataesteilläkin maaston jälkeen. Tämä oli ihan täydellinen valmistautuminen kohti Pariisia”, jatkaa Manninen.

Veera Manninen kilpaili myös hevosella Mini Magic toista kertaa CCI3*-S tasolla ollen 31 lähtijän luokassa kolmastoista lopputuloksella 49 vp. Este- ja maastokokeen ratsukko suoritti estevirheittä.

“Mini Magicin kanssa koko ajan kokonaisuus menee eteenpäin ja yhteistyö paranee. “Mini” on todella kiva hevonen ja mielenkiintoista nähdä, että mihin siitä on. Nyt ollaan päästy nousemaan kolmen tähden tasolle. Näissä Strzegomin kisoissa mentiin todella hyvin sijallisestikin, vaikka ei muuta haettukaan kuin sellaista hyvää rutiinikisaa tähän kohtaa”, kertoo Manninen 12-vuotiaasta FWB ruunastaan.

Rita Vaarala ja Lykke B olivat viidensiätoista Strzegomin 32 lähtijän CCI2*-L luokassa (72,7 vp).

Ann-Niina Kiviniitty-Ranta-Aho ja Chadwell olivat sijalla 31 CCI2*-S luokassa (55,6 vp).

Pariisin olympialaisten kenttäratsastuksen mitaleista kilpaillaan 27.-29.7. upealla Château de Versailles’n kilpailuareenalla, maastokokeen myötäillessä Versailles’n puiston Grand Canalia.

“Nyt Sir Gregillä on noin viikon palautusjakso. Varmistetaan, että hevonen varmasti palautuu tästä kisasta hyvin ja sitten aloitetaan treenit kohti Pariisin olympialaisia. Suunnitellaan valmentajani Petri Tolmusen kanssa treeniviikko-ohjelmat ja sitten mennään sen mukaan päivä ja viikko kerrallaan kohti Ranskaa ja toivottavasti ollaan parhaassa iskussa sitten siellä Pariisissa”, tiivistää Veera Manninen.

 

Päivi Mannisen Strzegomissa ottamassa kuvassa Veera Manninen ja Sir Greg sekä ratsukon valmentaja ja Sir Gregin omistaja Petri Tolmunen.

21.-23.6. Kenttäratsastus, Strzegom, Puola
CCIO4*-NC-S, lähti 39
1) Camille Laisney / Avalone, FRA 37,0 vp
2) Lea Siegl / DSP Fighting Line, AUT 38,9
3) Niklas Lindbäck / Focus Filiocus, SWE 41,4
…6) Veera Manninen / Sir Greg, FIN 48,0

CCI3*-S, lähti 31
1) Malin Hansen-Hotopp / Carlitos Quidditch K, GER 30,6 vp
2) Calvin Böckmann / The Phantom Of The Opera, GER 32,1
3) Tobias Joergensen / Alex, DEN 37,3
...13) Veera Manninen / Mini Magic, FIN 49,0

CCI2*-L, lähti 32
1) Julia Krajewski / Rockaya, GER 28,1 vp
2) Merel Blom-Hulsman / Checkpoint 46, NED 28,5
3) Pia Leuwer / Cascoblanco, GER 28,6
…15) Rita Vaarala / Lykke B, FIN 72,7

CCI2*-S, lähti 39
1) Pia Leuwer / Charming Boy 67, GER 26,1 vp
2) Niklas Lindbäck / Stich, SWE 28,9
3) Merel Blom-Hulsman / Davos 77, NED 29,8
…31) Ann-Niina Kiviniitty-Ranta-Aho / Chadwell, FIN 55,6

Täydet tulokset: LINKKI

Veera Manninen on Pieksämäeltä kotoisin oleva 24-vuotias nuori kansainvälisen tason kenttäratsastaja ja häntä valmentaa tällä hetkellä Petri Tolmunen, Hanna Heiskanen, Ville Vaurio sekä maajoukkuevalmentaja Sanna Siltakorpi. Veera Manninen edustaa ratsastusseuraa Pieksämäen Ratsastusseura Pikadorit ja kuuluu Suomen olympiajoukkueeseen.