Veera Manninen ja Sir Greg neljäs pitkässä 4* kisassa

7.5.2023

”Oli kyllä oikein hyvä päätös kevättourille”, kenttäratsastaja Veera Manninen toteaa Sopotin kansainvälisen pitkän neljän tähden kilpailun jälkeen. Manninen sijoittui Sir Gregillä neljännelle tilalle tuloksella 39,1 virhepistettä. Erityisen ilahduttavaa kokonaisuudessa oli maastokoe, jonka ratsukko selvitti ihanneajan puitteissa.

Veera Manninen ja Sir Greg. Arkistokuva Sonja Holma.

 

”Greg jaksoi hyvin kymmenen minuuttia ihanneajassa. Olimme minuuteilla läpi radan ja lopussa vielä ali ajan. Tehtävät menivät suunnitelmien mukaan. Oli kiva tehdä maasto, jossa oli paljon tasaista. Näin suuri osa mäkien rasituksesta jäi pois”, Manninen kuvaili Sopotin maastoa.

Neljän tähden maastoradat ovat pieksämäkisen Mannisen, 23, mukaan ajoittain ihan tiukkojakin, mutta ne on tehty niin, että niissä on selkeät askelmäärät.

”Kun tehtävään tulee oikein sisään, ne on helppo toteuttaa. Gregillä on pitkä laukka. Kun sarjoissa on monta osaa ja tiukkoja linjoja, on niissä pakko ottaa määrätyt laukka-askelmäärät. Toisaalta on kiva, kun välillä pystyy pitkään laukkaamaan. Vaihdoin Gregille vähän vahvemman kuolaimen, kun se alkaa olla niin hyvässä kunnossa ja vahva.”

Koulukoe meni hänen mukaansa ilman rikkeitä, mutta ei ollut heidän parastaan. Viimeisen osakokeeseen rataesteille Sir Greg lähti hyvin palautuneena. Yhteen pudotukseen ei löytynyt suurempaa syytä.

Kesän EM-kilpailuihin ja Pariisin olympialaisiin tähtäävä ratsukko palaa nyt Suomeen, jossa on edessä useamman viikon palauttava jakso. Hevoset kävelevät paljon järvessä, tarhaavat ja pääsevät maistelemaan ruohoa laitumelle. Jatkosuunnitelmat ovat vielä työnalla. Kenttäratsastuksen EM-kilpailut ovat 9.-13.8. Le Pin au Haras´ssa, Ranskassa ja ne kilpaillaan samalla neljän tähden tasolla pitkässä kilpailumuodossa. Manninen ja Sir Greg sijoittuivat seitsemänneksi nuorten EM-kilpailuissa vuonna 2021.

”Pitää pitää palaveria. Alustavasti kilpailen seuraavan kerran juhannuksena, todennäköisesti Puolassa.”

Mannisella on kevään kilpailumatkalla ollut mukana myös kolme muuta hevosta, joista Fieldhill Fantasy sijoittui viikko sitten kolmanneksi pitkässä kolmen tähden kisassa ja sai kvaalituloksen nousta neljän tähden tasolle. Mini Magic hakee rutiinia kahden tähden tasolla ja kansallisella 100 cm tasolla kilpaileva Bachus sijoittui Sopotissa kolmanneksi.

 

Julia Nikkanen ja Duchess Jeanne d´Arc. Kuva Seppo Laine.

 

Sopotissa kilpaili iso joukkue suomalaisratsukoita. Nuoret ratsastajamme tekivät jälleen erinomaisia suorituksia kansainvälisellä ja kansallisella tasolla. Sunnuntaina Julia Nikkanen ja Duchess Jeanne d´Arc sijoittuivat toiseksi kahden tähden pitkässä kilpailussa ja saivat samalla EM-kvaalituloksen.


Kansainvälinen kenttäratsastus 7.5., CCI4*-L Sopot Horse Trials, Puola

Veera ja Sir Greg Sopotissa. Kuva Päivi Manninen

1) Anna Siemer - Lillybelle EA, GER 33,0 p.
2) Marcia Carvalho Jorge - Castle Howard Casanova, BRA 33,1
3) Marcio Carvalho Jorge - Kilcoltrim Kit Kat, BRA 36,0
4) Veera Manninen - Sir Greg, FIN 39,1

Täydet tulokset: LINKKI

Täydet tulokset täällä: https://livejumping.com/ap/event/7359/competitions

 

Anselmi Laiho ja Krogarden Tenor CCI3*S maastossa. Kuva Päivi Manninen.

 

Myös CCI2*-S Münsterissä oli kenttäratsastajia.

täydet tulokset täällä: https://www.rechenstelle.de/de/veranstaltungen/2023/munster/