Veera Manninen ja Sir Greg nousivat neljänneksi CCIO4* Strzegomissa

25.6.2023

Kenttäratsastuksen EM-kilpailuihin valmistautuva Veera Manninen, 23, teki Sir Gregillä hurjan nousun kohti kärkeä onnistuneiden maasto- ja rataestekokeiden avulla. Ratsukko lähti koulukokeen jälkeen sijalta 32. ja nousi aina neljänneksi Strzegomissa, Puolassa neljän tähden lyhyessä kilpailussa.

Veera Manninen ja Sir Greg. Kuvat Päivi Manninen.

 

Koulukokeen tulos jäi melko vaatimattomaksi, 63,57 prosenttia maksimipisteistä.

”Koulu meni vähän alakanttiin. Toinen vaihdoista jäi vähän epäselväksi ja radalla oli muutama muu pikkujuttu, mitkä rokottivat pisteitä. Se on aina pienestä kiinni”, kertoo pieksämäkeläinen Veera Manninen.

Sen jälkeen suoritukset alkoivat sujua laadukkaasti. Maastorata eteni ongelmitta, vain ihanneaika ylittyi jonkin verran.

”Maasto oli vaativa ja sieltä tuli paljon aikavirheitä. Olin maastossa kolmanneksi nopein viidenkymmenenkahden ratsukon joukossa.”

Maastokoe testasi Mannisen mukaan ratsukoita monella eri tavalla. Monipuolisella radalla oli useita lyhyitä, muutaman laukka-askeleen välejä, kapeita kulmia ja käännöksiä joka suuntaan.

”Se oli tämän kauden vaativin rata, mitä olen hypännyt.”

 

 

Myös rataesteet sujuivat virhepisteittä ja nostivat ratsukon neljä pykälää ylöspäin neljänneksi. Radalta saatiin vain muutama nollasuoritus, ja Manninen oli yksi niistä.

”Yllättävää, että näin paljon voi nousta. Ensimmäisen päivän jälkeen ajateltiin, että menen maastoon ja katsotaan. Sitten nousin maaston jälkeen kymmenen joukkoon. Ja tänään olin jo kärjen tuntumassa.”

Mannisen ja Sir Gregin seuraava ja viimeinen kisa ennen Euroopan mestaruuksia 9.-13.8. Le Pin au Haras´ssa, Ranskassa, on neljän tähden lyhyt Jardy Ranskassa kolmen viikon kuluttua.

 

Mannisen luokka oli myös Nations Cup -maajoukkuekisa, jonka voitti Alankomaat. Yhdysvallat oli toinen ja Belgia kolmas. Mukana oli yhdeksän maata.

Lotta Lamberg, 21 ja Come In Like a Rose tekivät Strzegomissa kolmen tähden pitkässä kisassa nuorten EM-kvaalituloksen. Ratsukko sijoittui kahdeksanneksi päättäen suorituksensa virheettömään esterataan. Nelli Pekkarinen, 19 ja Avoca Alchemist olivat toinen nuorten ratsastajien lyhyessä kolmen tähden kisassa tuloksella 59,3.

Tulokset 25.6.
Kansainvälinen kenttäratsastus Strzegom, Puola
CCIO4*
-NC-S, lähti 53, sijoittui .
1) Lea Siegl / van Helsing P, AUT 33,3
2) Caroline Pamukcu / Hsh Blake, USA 35,7
3) Janneke Boonzaaijer / ACSI Champ de Tailleur, FRA 40,5
4) Veera Manninen ja Sir Greg, FIN 42,8
Täydet tulokset:LINKKI

Järjestäjä: www.strzegomhorsetrials.pl