Veera Mannisen Sir Greg vedetty pois EM-kilpailusta

9.8.2023

Uransa ensimmäiseen avoimeen kenttäratsastuksen Euroopan mestaruuskilpailuun Haras du Pinissä, Ranskassa valmistautuva Veera Manninen joutuu vetäytymään kilpailusta. Hänen hevosensa Sir Gregin toisessa etujalassa on luukalvon lievä reaktio. Hevonen on todennäköisesti kolhaissut itseään kilpailupaikalla karsinassa.

Veera Manninen ja Sir Greg. Kuva Krista Rostén.

 

Sir Greg vedetään pois kilpailusta, jotta varmistetaan nopea toipuminen sekä kilpailukauden jatkuminen olympiaranking-pisteiden kerääminen suunnitelman mukaan. Hevonen tutkittiin huolellisesti kilpailun eläinlääkärin toimesta sekä konsultoitiin Suomen maajoukkueen eläinlääkäri Tanja Pehkosta ennen lopullista päätöstä.

 

”Vamma on akuutti ja lievä, mutta hevosen hyvinvointi on aina etusijalla tehtäessä tällaisia vaikeita päätöksiä”, kertoo ratsukon valmentaja ja Sir Gregin omistaja Petri Tolmunen.

 

”Koko tiimi on luonnollisesti pettynyt, ettei ratsukko pääse osallistumaan ensimmäisiin aikuisten arvokilpailuihin, mutta ratsastuksen huippu-urheilussa sekä hevosen että ratsastajan tulee olla sataprosenttisessa kunnossa, eikä turhia riskejä oteta.”

 

Seuraavaksi tiimi palaa Suomeen ja Sir Greg saa jo aiemmin suunnitellun lepojakson. Tauon aikana hevonen tutkitaan ja hoidetaan tarpeen mukaan. Seuraava kilpailu on kalenterissa lokakuussa, jolloin jatketaan henkilökohtaisen olympiakvaalin hakua.

 

Manninen ja Sir Greg olivat seitsemäs nuorten EM-kilpailussa Segessjössä, Ruotsissa vuonna 2021. Veera on kilpaillut yhteensä kaksi nuorten ja kaksi junioreiden EM-kilpailua. Veeran maailmanlistasijoitus on 95. ja Pariisin olympiarankingissa hän on 30. sijalla. Sanna Siltakorven ja Bofey Clickin sijoitus on 76. olympiarankingissa. Rankingpisteitä voi saada vuoden loppuun asti.

 

9.-13.8. Euroopan mestaruuskilpailut Haras du Pin, Ranska
Aikataulu

9.8. klo 14.30 hevosten eläinlääkäritarkastus
10.8. klo 11.00 koulukoe, osa 1
11.8. klo 11.00 koulukoe, osa 2
12.8. klo 13.00-17.30 maastokoe
13.8. klo 10.00 toinen hevosten eläinlääkäritarkastus
klo 12.30 rataestekoe
klo 16.00 henkilökohtaisten ja joukkuemitalien jako

 

Kilpailun nettisivu: https://www.legrandcomplet.fr/en/
Lähtölistat ja tulokset: https://results.worldsporttiming.com/event/162

Seuraa kilpailua suorana ClipMyHorse.TV:llä: LINKKI