Veera Salminen aloitti hyvin ponien maailmancupin finaalin Mechelenissä

27.12.2023

Veera Salminen ja Nero van de Bucxtale edustavat Suomea ponien esteratsastuksen maailmancupin finaalissa Mechelenissä, Belgiassa. Salminen keräsi maailmancupin pisteitä kolmesta osakilpailusta, Herning, Lyon ja Salzburg, ja pääsi finaaliin 19:nneltä sijalta. Finaalin ensimmäisessä osakilpailussa ratsukko oli lupaavasti neljäs.

Veera Salminen ja Nero van de Bucxtale Helsingissä. Kuva Heidi Lammi.

Espoolainen Salminen, 15, aloitti Mechelenin kolmiosaisen finaalin hyvin. Hän sai ponillaan Nero van de Bucxtale yhden pudotuksen 130 cm aikaratsastusluokassa ja sijoittui neljänneksi. Ratsukon vauhti oli nopeampi kuin luokan voittajan, Brune Faivren ja Qopper der Lennin, mutta pudotuksesta rangaistiin kolmella lisäsekunnilla.

Salminen sai ensimmäisestä osakilpailusta 15 finaalipistettä. Ratsukot saavat pisteitä kahdesta ensimmäisestä osakilpailusta, jonka jälkeen finaalipisteet muutetaan virhepisteiksi. Korkeimmalla finaalipisteissä oleva ratsastaja saa nolla virhepistettä.

Viimeisen osakilpailun, joka on kaksi kierrosta 135 cm korkeudella, mahdolliset virhepisteet lisätään tulokseen, ja pienimmällä virhepisteellä kolmen osakilpailun jälkeen oleva ratsukko voittaa finaalin. Kokonaisvirhepisteiden ollessa viimeisen radan jälkeen yhtenevät, ratkaisee sijoituksen viimeisen osakilpailun toisen kierroksen aika.

Alankomaissa valmentaja Yves Houtackersin opissa ponien ja hevostensa kanssa oleva Salminen voitti kesällä ponien Pohjoismaiden ja Baltian mestaruushopeaa. Hän kilpaili myös ponien EM-kilpailuissa. Yksi kauden parhaista saavutuksista on myös Hagenin Future Champions -kilpailun Grand Prix´n kolmas sija ponilla Nero van de Bucxtalella.

Myös viime vuonna ponien maailmancupin finaalissa kilpaili suomalaisratsukko. Rachel Törnblom ja Helga TH.O. olivat finaalissa neljäs.

Torstaina 28.12. klo 17.00 Mechelenissä hypätään finaalin toinen osakilpailu, 135 cm uusintaluokka. Lauantaina 30.12. klo 13.15 juuri ennen esteratsastuksen Mechelenin maailmancupin osakilpailua hypätään finaali, 135 cm Grand Prix, joka on kaksi kierrosta.

Kansainvälinen esteratsastus 27.12.
CSIP-PT Mechelen, Belgia

FEI Jumping Ponies´ Trophy 130 cm aikaratsastus, virheet ajaksi. Lähti 18, sijoittui 12.
1) Brune Faivre / Qopper der Lenn, FRA 57,60 2) Naomi Himmelreich / Red Star Optimus, GER 58,45 3) Ellen Hammarström / Ocean Des AS, SWE 60,05 4) Veera Salminen / Nero van de Bucxtale, FIN 60.09 (57.09)

Täydet tulokset: LINKKI