Veera Salminen kolmas ponien 135 cm Grand Prix´ssä

18.6.2023

Sekä poneilla että junioreissa hevosilla kilpaileva Veera Salminen, 15, teki loistotulosta ikäryhmien omassa kansainvälisessä kilpailussa ”Future Champions” Hagenissa, Saksassa. Salminen sijoittui kolmanneksi sunnuntaina ponien 135 cm Grand Prix´ssä Nero van de Bucxtalella tuplanollasuorituksellaan. Luokan voitti irlantilainen Lily Tunney ja Fireman.

Veera Salminen ja Nero van de Bucxtale. Arkistokuva Heidi Lammi.

”Täällä on sikahienot kisat ja ponit ovat todella iskussa. GP:ssa oli aika vaikeat radat, mutta tykkään, kun radalla on haasteita. Oli aika isoa, en ole ennen mennyt näin isoa, 135-tasoa. Se on korkeinta, mitä poneilla hypätään”, toteaa ponien EM-kilpailuihin valmistautuva Veera Salminen.

”Mun poni hyppäsi todella hyvin, eikä rata tuntunut vaikealta, vaikka ei siellä ollut varaa ottaa sivuaskeleita. Olen Nerosta tosi ylpeä”, kiittää Hollannissa Yves Houtackerin luona valmentautuvat Salminen.

Saara-äiti ja Veera Salminen ja Panfu van de Bisschop.

Toisella ponillaan Panfu van de Bisschop Salminen voitti 125 cm luokan, joten kisa ei olisi voinut paljon paremmin mennä.

”Joudun valitsemaan, hyppäänkö ponien ja junioreiden EM-kisat, ja taidan mennä poneilla, sillä ne tuntuvat olevan paremmin iskussa. Minulla on vasta ensimmäinen junnuvuosi, joten ei ole kiirettä. Panfulla lähden varmastikin PM-kisoihin ja Nerolla EM:iin.”

Kansainväliset esteratsastustulokset 18.6.