Venla Lahtinen ja Classified ylittivät itsensä EM-radalla

14.8.2020

Venla Lahtinen ja Classified tekivät loistotyötä lapsiratsastajien EM-kilpailuissa Unkarissa lyöden omat ennätyksensä ja saavuttaen finaalipaikan.

Venla Lahtinen – Classified EM-katsastuksessa Laakson ratsastusstadionilla heinäkuussa.

Vihtiläinen Venla Lahtinen, 13, holsteinruuna Classified tekivät oman ennätystuloksensa lapsiratsastajien EM-kilpailujen finaalissa Unkarissa perjantaina. Päivän henkilökohtaisessa ohjelmassa ratsukko sai tuomaristolta 67.78 prosentin tuloksen teknisestä suorituksesta sekä 74.75 laadusta.

Venla suuntaa kohti kotia tänään kisapaikalta tyytyväisin mielin.

- Minulla ei ollut sinänsä suuria tavoitteita, eniten hain täältä meille henkistä kasvua. Tavoite täyttyi aika priimasti, kun pääsin kisaamaan hyvillä tuloksilla ja rikoimme omat ennätyksemme. Oli myös hienoa nähdä ratsukoita muista maista, Venla iloitsee.

Venja ja Classified kisapaikalla, kuvat Marko Björs.

Kokonaistulos 71.26 ylitti ratsukon Ypäjän katsastuskilpailuissa tehdyn tuloksen 3,5 prosenttiyksikköä.

– Tämänpäiväisen radan oli kilpaillut vain kerran aikaisemmin. Hevonen oli jo pikkaisen väsynyt, kun meillä on jo aika paljon matkaa takana. Mietin vähän, miten se jaksaa lähteä näyttävästi ja selvällä erolla lisäyksiin, mutta aika hyvin ratkaistiin pulmat ja tehtiin kiva, tasainen rata.

”Clasu” tuli Venlalle vajaa vuosi sitten. Lupaava hevonen on kisaratsuna varsin nuori, ja Venlan tavoitteet vielä maltilliset.

– SM-kisat olisi hienoa käydä kisaamassa syyskuussa. Haluan jatkaa rajojen ylittämistä, kehittymistä ja saada lisää kokemusta. Clasu on vasta seitsemän, ja se tarvitsee myös vielä lisää lihasvoimaa, Venla toteaa.

Maajoukkuevalmentaja Marko Björs on erittäin tyytyväinen Venlan suoritukseen.

– Hän on erittäin lahjakas tyttö, jolla on niin kylmänviileät kisahermot, että hän pystyy tekemään arvokisoissa oman ennätyksensä. Ylipäänsä finaalipaikka tällaisessa sakissa on todella kova tulos, Björs kehuu.

Venla ja Classified kilpailivat EM-kilpailuissa kuudennen koulustarttinsa tiistaina joukkueohjelmassa, josta irtosi myös oma ennätystulos 73,35 prosenttia sekä 14. sija ja paikka finaaliin 18 parhaan joukossa.

– Valmensin itse Venlaa ensimmäisen kerran täällä EM-kilpailuissa. Teimme suunnitelman sen mukaan, mitä tuomarikollegio kommentoi. Hän on tosi hyvä ja lahjakas ratsastaja, ja korjasi radalla kaiken pyydetyn ratsastusasennossa ja teiden tarkkuudessa sekä sai hevosen ryhdikkäämmäksi ja kootummaksi, Björs kertoo.

Ratsastajaa valmentavat kotioloissa Eeva-Maria Porthan-Broddell sekä hänen äitinsä Marika Lahtinen, joka on ratsastuksenopettaja ja yrittäjä Vihdin Ratsutallissa. Lapsiratsastajissa ovat mukana 12–14-vuotiaat ratsastajat. Venla täyttää 14 joulukuussa, joten hänen viimeinen vuotensa tässä ikäluokassa sai hienon päätöksen EM-tasolla.

Luokka on vielä kesken, päivitämme kokonaistulokset niiden valmistuttua.

Tulospalvelu: https://www.horse-events.at/horse-events/

Livelähetykset: https://www.sportprohorses.com/