Vesilahden kv. matkakisat hieno avaus kaudelle

1.6.2010

Vesilahden kansainväliset matkaratsastuskilpailut hieno avaus kaudelle

Vesilahden kansainväliset matkaratsastuskilpailut osoittautuivat menestykseksi, ja kaikki suomalaisratsukot saivat hyväksytyt tulokset. Kilpailun järjesti Vesilahden Seudun Ratsastajat.

- Olemme erittäin tyytyväisiä, tämä oli ensimmäinen kansainvälinen kilpailumme, ja olemme saaneet paljon positiivista palautetta, kertoo Sanna Vesto, joka oli mukana kilpailuissa sekä järjestäjänä että kilpailemassa.

Kaikki kansainväliset matkat ratsastettiin lauantaina. Aamu aloitettiin aurinkoisessa, kylmässä säässä ja puolen päivän jälkeen taivaalta tuli reiluin mitoin räntää ja vesisadetta. Reitti kulki pääasiassa hiekkaisia kyläteitä, ja aamulla tiet olivat jäisiä ja iltapäivällä ne pehmenivät sateessa.

- Vuodenaikaan ja olosuhteisiin nähden reitit ja reittivalinnat olivat parhaat mahdolliset, Vesto toteaa.

Pisimmän kisamatkan, 160 km,  ratsasti Ritva Lampinen El Pedrolla erittäin hyvällä tuloksella 14,5 kilometrin keskivauhtia. Kymmenvuotias ruuna on hänen oma kasvattinsa, joka on lämminveriravuriemän ja arabiorin risteytys.

- Ritva Lampisen yksinratsastettu tulos oli upea suoritus, hän eteni kovempaa vauhtia omalla 160 kilometrin matkallaan kuin 120 km:n kilpailijat, Vesto toteaa.

Viron Virge Laur vei 120 kilometrin voiton Filly-Bellalla erittäin tiukan kilpailun ratketessa vasta maalisuoralla Tanja Lampisen jäädessä El Sahramilla taakse maalilaukassa vain turvan mitalla. Molempien keskinopeus oli 14,4 km tunnissa. Kolmanneksi ratsasti Joona Mickelsson - Dali ox (12,7 km/h). Paraskuntoisimman hevosen palkinnon sai kilpailujen jälkeen Lampisen El Sahram.

Kaikille 80 km:n kilpailijoille kyseessä oli ensimmäinen kansainvälinen kisastartti, josta sai samalla karsintatuloksen kahden tähden kilpailuihin. Luokassa voiton otti Kari Kärkkäinen ja Seljanka (15,0 km/h) ennen Sanna Vestoa hevosella Rockmeadow Joe (14,1 km/h). Kolmanneksi ratsasti Noora Myllymäki - Rockmeadow Fly (14,1 km/) ja neljänneksi Johanna Vehmanen - Oliver Hobby (11,3 km/h). Parhaasta kunnosta palkittiin Kärkkäisen ratsu Seljanka.

Vesilahdella ratkaistaan myös lokakuun 2. päivänä matkaratsastuksen Suomen mestaruudet, jolloin päämatkana on todennäköisesti 80 kilometriä.

KANSAINVÄLISET MATKARATSASTUSKILPAILUT VESILAHDELLA 16.-18.4.