Viimeistä kertaa Laaksolla vähään aikaan…

29.7.2022

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna ratsastetaan Laakson ratsastusstadionilla viimeistä kertaa vähään aikaan. Maanantaina työkoneet valtaavat alueen, kun kenttä jää Laakson sairaalan työmaan jalkoihin. Remontin on kaavailtu kestävän seuraavat kuusi vuotta, jonka jälkeen toivottavasti saamme taas kentän ratsastusväen käyttöön.

Arkistokuvassa Jaakko Antonen ja Topaz.

 

Keskeisellä paikalla ja hyvien kulkuyhteyksin päässä Helsingin keskuspuistossa sijaitsevalla historiallisella Laakson ratsastusstadionilla on pitkät perinteet hevosurheilun saralla. Siellä on kilpailtu lukuisia kilpailuja vuosien aikana mukaan lukien arvokisoja ja nähty Helsingin vuoden 1952 olympialaisratsukoita.

Ratsastusstadion otettiin käyttöön jo vuonna 1937, se rakennettiin vuoden 1940 olympialaisia varten. Valitettavasti toisen maailmansodan takia olympialaiset peruutettiin, mutta ne saatiin järjestettyä 12 vuotta myöhemmin Helsingissä.

 

Mauno Roiha ja Roa. Kuvan omistaa Lars Rönnqvist.

 

Tulipalo tuhosi alkuperäisen katsomon vuonna 1989. Nykyinen katsomorakennus on valmistunut vuonna 2000. Sosiaalisen median kanavissamme voit jakaa tunnelmia, kuvia ja muistojasi legendaariselta ratsastuksen areenalta.

 

Hubertusratsastusretki 2.10.1938. Kuva Aili ja Eino Nevalaisen perhealbumi.

 

Lähde paikanpäälle Laakson ratsastusstadionille, Helsinkiin seuraamaan kouluratsastusta ja Pohjola Tour -sarjan kolmatta osakilpailua! Tai seuraa kisoja Haven Livestä sunnuntaina. Kilpailut järjestää Helsingin Ratsastajat.

Kouluratsastuksen Pohjola Tourin kolmas osakilpailu ratsastetaan sunnuntaina Laakson ratsastusstadionilla