Vikellyksen EM-kilpailu

1.6.2010

29.7. -2.8. CH-EU-V, Vikellyksen EM-kilpailu, Malmö, Ruotsi 

Paula Grönroos & Petra Grönroos / Viljams saivat lauantaina toiselta kierrokselta tuloksen 5,096. Heidän yhteistuloksensa oli 5,272. Sijoitus oli kuudes.

Kilpailun järjestäjä ei tietokoneongelmien vuoksi ole pystynyt julkaisemaan kaikkia.

Tulokset
Pas-de-Deux 1. kierros, 7 lähti
1) Bamdad Memarian & Laura Passon
juoksuttaja Alexandra Knauf / Flashlight 20 Saksa 8,357
2) MarissaJöbstl & Lisa Wild / juoksuttaja Nina Rossin / Robin 482 Itävalta 8,283
3) Melanie Guillebeau & Andrina Niederberger
juoksuttaja Fabrice Holzberger / Watriano R Sveitsi 8,047
6) Paula Grönroos & Petra Grönroos / juoksuttaja Anni Järvelä / Viljams Suomi 5,447

Juniorityttöjen vapaaohjelma, 32 lähti
1) Sarah Kay / Guldenburg / juoksuttaja Irina Lenkheit Saksa 8,433
2) Pauline Riedl / Arkansas / juoksuttaja Jessica Schmitz Saksa 8,313
3) Nina Braun / Royal Salut / juoksuttaja Cornelia Trimmel Itävalta 8,290
..31) Koivu, Viivi 23 FIN Anni Järvelä Limits 5,075 32 6,000 30 4,975 30 5,6 23 5,9 28 5,430

Juniorityttöjen pakollinen ohjelma, 1. kierros, 35 lähti
1) Sarah Kay / Guldenburg / juoksuttaja Irina Lenkheit Saksa 7,779
2) Julia Popp / Royal Salut / juoksuttaja Cornelia Trimmel Itävalta 7,752
3) Nina Braun / Royal Salut / juoksuttaja Cornelia Trimmel Itävalta 7,521
33) Viivi Koivu / Limits / juoksuttaja Anni Järvelä Suomi 5,139

Kilpailun ohjelma:
Ohjelma (Suomen aikaa)
Pe 31.7. klo 10.00 Pakollinen ohjelma, tytöt 
Pe 31.7. vapaaohjelma, juniorijoukkueet Pas-de-Deux
La 1.8. klo 10.00 Vapaaohjelma, tytöt & Vapaaohjelma, juniorijoukkueet & Pas-de-Deux
Su 2.8. klo 11.00 Mitalien jako ja päättäjäiset

Suomen joukkue
Juniorit: Viivi Koivu / Limits
Pas de Deux: Paula Grönroos / Petra Grönroos /Viljams
Chef d'Equipe, joukkueen johtaja: Petra Skog

Yksilökilpailijoita on edustamassa seuraavia maita: Britannia, Hollanti,  Italia, Itävalta, Norja, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tsekki, Unkari ja Venäjä.

Parivikellyksessä ovat mukana: Itävalta, Saksa, Slovakia, Suomi, Sveitsi sekä Venäjä.

Tulokset: www.vaulting2009.com 

Suomea edustavat Viivi Koivu juniorinaisten yksinvikellyksessä ja parivikellyksessä sisarukset Paula ja Petra Grönroos. Kaikki kolme vikeltäjää kuuluvat AG- Vaulting Teamiin ja he kilpailevat AG-tallin hevosilla. Viivi Koivu vikeltää kokeneella ja erittäin suurikokoisella Limits-hevosella ja Paula ja Petra Grönroos Viljams hevosella. Molempia hevosia juoksuttaa Viivin, Paulan ja Petran valmentaja sekä hevosten omistaja Anni Järvelä.

Edellisen kerran suomalaiset ovat kilpailleet arvokilpailuissa omilla hevosilla vuonna 1993, silloin vikellyksen maajoukkueen hevonen oli kimo Dan Cake. Vuoden 1993 jälkeen suomalaiset vikeltäjät ovat arvokilpailuissakin lainanneet hevosia lähinnä Saksasta ja Itävallasta.

Parivikellyksessä kilpaillaan nyt pitkän tauon jälkeen ensimmäistä kertaa EM-tasolla. Edellisen kerran parivikellyksessä on kisattu arvokilpailuissa 1980-luvulla. Parivikellys on vikellyksen kilpailumuodoista kolmas ja vähiten tunnettu. Parivikellyksessä suoritetaan kahden minuutin vapaaohjelma, eikä perusliikkeitä lainkaan. On erittäin mielenkiintoista nähdä millainen taso parivikellyksessä tulee olemaan nyt EM-tasolla. CVI ** kilpailuissa on järjestetty parivikellysluokkia jo usean vuoden ajan aiempaa enemmän. Nyt Ruotsissa kilpailee yhdeksän paria kuudesta eri maasta.

Yksinvikellyksessä ja joukkuevikellyksessä on kilpailtu Euroopan ja maailmanmestaruuksista jo vuodesta 1988. Vikellyksessä viimeisin iso uudistus oli muutama vuosi sitten junioreiden ja senioreiden erottaminen toisistaan. Juniorivikellyksessä, niin juniorijoukkueissa ja nais- ja miesjunioriluokissa kilpailevien täytyy kaikkien olla alle 19-vuotiaita. Parivikellyksessä molempien parien tulee olla vähintään 14-vuotiaita, samoin kuin seniorijoukkueissa vikeltävien ja senioriyksinvikeltäjien. Senioriluokissa ei ole enää yläikärajaa, kuten aiemmin oli.

Viivi Koivu on 17- vuotias järvenpääläinen vikeltäjä. Hän on vikeltänyt seitsemän vuotta. Hän kilpailee junioriyksinvikellyksessä, jossa ensimmäisellä kierroksella suoritetaan perusliikkeet ja vapaaohjelma. EM-kilpailuihin on ilmoittautunut 33 juniorinaista, joita 15 parasta jatkaa toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella junioriyksinvikeltäjät suorittavat uudestaan perusliikkeet ja vapaaohjelmansa ja molempien kierrosten yhteenlasketut pisteet ratkaisevat finaalin voittajan ja Euroopan mestarin.

Parivikeltäjät Paula ja Petra ovat järvenpääläiset siskokset, jotka vikeltävät, kuten Viivikin samassa joukkueessa joukkuevikellystä. Parivikellys on heille uusi aluevaltaus, jota on ehditty harjoitella vasta vähän. Paula on 20-vuotias ja on vikeltänyt yhdeksän vuotta ja Petra on hänen 13-vuotias siskonsa, joka täyttää tänä vuonna 14, eli nipin napin pääsi mukaan parivikellysluokkaan. Petrakin on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt vikeltää jo viitisen vuotta.

Viivin kisa alkaa ensimmäisen kierroksen peruslliikkeillä keskiviikkona 29.7 ja jatkuu vapaaohjelmalla torstaina 30.7. Parin ensimmäisen kierroksen vapaaohjelma vikelletään perjantaina 31.7.

Teksti: Kristiina Räisänen
vikellyksen lajivastaava ja maajoukkuevalmentaja