Vikellyksen MM-kilpailuissa Budapestissä oli kolme suomalaista yksinvikeltäjää

28.8.2021

Vikellyksen maailmanmestaruuskilpailuihin Budapestiin, Unkariin osallistuivat Jessica Laxén, Liina Saarela ja Lotta Merinen, ja joukkueenjohtajanaan Paula Grönroos. Yksinvikellyksen osallistuvat suomalaisvikeltäjät esittivät ensimmäisen kierrokseen ohjelmat, perusliikkeet että vapaaohjelman.

Lotta Merinen. Arkistokuva Hanna Heinonen.

Laxén onnistui parhaiten saaden kokonaistulokseksi 7,043. Hän oli sijalla 24. Liina Saarela oli 33. tuloksella 6,349. Molempien hevosena oli Condor ja juoksuttajana Libuse Hablovicova. Lotta Merinen oli 38. tuloksella 5,598. Merinen vikelsi hevosella KCM Vaultinghorses Lordilla, jota juoksutti Andrea Barczi.

”Vikeltäjien Jessica Laxénin, Lotta Merisen ja Liina Saarelan MM-kilpailut ovat tulleet päätökseen senioreiden MM-kilpailuissa Budapestissä. Kovatasoisessa kilpailussa ei vältytty vaikeuksiltakaan, kun kolmikko joutui vaihtamaan hevosta juuri ennen kisaa. Tästä huolimatta suomalaisilta nähtiin hienoja ja tasaisia suorituksia areenalla lainahevosilla”, joukkueenjohtaja Paula Grönroos kertoi.

Lauantaina on vuorossa toinen kierros, jossa ovat tekninen ohjelma ja sunnuntaina viimeinen vapaaohjelma. Toiselle kierrokselle pääsevät mukaan ensimmäisen kierroksen 15 parasta vikeltäjää.

 

Vikellyksen maailmanmestaruuskilpailut 2021
Tulokset 27.8.

Yksinvikellys, naiset, ensimmäinen kierros, perusliikkeet ja vapaaohjelma
1) Jasmin Lindner, juoksuttaja Klaus Haidacher, hevonen Dr Doolittle 5, AUT 8,782
...24) Jessica Laxén, Libuse Hablovicova, Condor, FIN 7,043
...33) Liina Saarela, Libuse Hablovicova, Condor, FIN 6,349
... 38) Lotta Merinen, Andrea Barczi, KCM Vaultinghorses Lord, FIN 5,598

Täydet tulokset: LINKKI
Järjestäjä: https://www.budapestvaulting2021.com/en/news

Päivitetty 27.8. julkaistua tiedotetta 28.8. joukkueenjohtajan kommentilla.