Ville Vaurio ja G-Star - kouluratsastuksen uusi Suomen mestari

13.8.2023

Kouluratsastuksen Suomen mestaruudet ratkottiin sunnuntaina Nurmaalla. Senioreiden Grand Prix vapaaohjelman myötä kultamitalin voittivat Ville Vaurio ja G-Star. Hopeaa nappasivat Stella Hagelstam ja Gin Tonic sekä pronssia Elisabet Ehrnrooth ja Macacho.

Ville Vaurio ja G-Star, kuva Iita-Maria Ahtiainen

 

"Fiilikset ovat aika hyvät. Pieniä virheitä sattui molemmissa radoissa, mutta onneksi on niin törkeän hyvä hevonen, että vähän voi välillä stipluilla." kommentoi Ville Vaurio voiton jälkeen. Vaurio ja G-Star odottavat vielä käykö kutsu kouluratsastuksen EM-kilpailuihin ja sitten ratsukko kääntää katseensa kohti tulevaa talvea ja valmennuskautta.

Stella Hagelstamin Gin Tonic kävi hieman kuumana vapaaohjelmassa, lopputuloksissa ratsukko otti vain 0,04 prosenttiyksikön eron kolmanneksi tulleeseen Ehrnroothiin.

"Alku ohjelma tuntui ihan tosi hyvältä ja siinä tuli hyviä pätkiä. Käyntiohjelmassa hevonen ei oikein suostunut kävelemään ja laukkaan se lähti aika vahvana käteen, ja sitten mulla oli hieman tekemistä sen kanssa." kertoo Stella Hagelstam.

"Hevosessa on vaadittava laatu, se tarvitsee vielä rutiinia kohti kansainvälisiä kilparatoja."

Elisabet Ehrnrooth ja Macacho jäivät niukasti Hagelstamin taakse. Ratsukko paransi vielä eilisestä Grand Prix'stä tasoaan: "Kilpailu oli tänään jännä, ja piste erot pienet. "Makke" tsemppasi tänään hienosti ja olen siihen oikein tyytyväinen", Elisabet Ehrnrooth suorituksestaan.

Martta Palola ja Hottas Höjris, kuva Iita-Maria Ahtiainen

Nuorten Suomen mestariksi nousi lauantaisessa osakilpailussa toiseksi sijoittunut Vaasalais lähtöinen Martta Palola ja Hottas Höjris. Vapaaohjelman tulos 71,425 prosenttia nosti ratsukon kokonaiskilpailussa voittoon. Palola oli erittäin tyytyväinen suorituksiinsa ja kertoi molempien päivien ratojen olleen mukavan tasaiset.

Tiukassa mitalitaistossa hopeaa nappasi Pinja Järvinen ja Fahrenheit, jotka tekivät vapaaohjelmassa kelpo tuloksen 68,455 prosenttia maksimipisteistä. Pronssimitali pujotettiin Veera Paloheimon ja Wolle Wolkensteinin kaulaan vapaaohjelmassa saavutetulla tuloksella 68,455 prosenttia. Kokonaistuloksissa Järvisen ja Paloheimon välille jäi vain 0,4 prosenttiyksikköä. 20-vuotias Wolle Wolkenstein valittiin keväällä 2023 Hevosgaalassa Vuoden hevoseksi ja nämä olivat sen viimeiset Suomen mestaruudet. Paloheimo liikuttui kyyneliin kertoessaan että tulivat Nurmaalle pitämään radalle hauskaa Wollen viimeisiin Suomen mestaruuksiin.

Junioreissa voiton vei Haminalainen Mette Kauppila ja Shania. Hopealle ratsastivat Anniina Kolu ja Ghana sekä pronssille Peppi Kokko ja Damasco Caniceira 

Aapo Similä ja Lily of Oaklands, kuva Iita-Maria Ahtiainen

Lapsiratsastajissa lajimestaruuden voittoon ratsasti Aapo Similä ja Lily of Oaklands. 13-vuotias Similä on kotoisin Tammelasta ja kilpailee tällä tasolla ensimmäistä kautta. Aiemmin tällä kaudella Similä ratsasti mukana lapsiratsastajien PM-hopeajoukkueessa. Hopeaa lapsiratsastajissa saavutti Milka Kovalainen ja Damon sekä pronssia Kaisa Mansikka-Aho ja Horatio van't Stelenhof.

Poniratsastajien lajimestaruuden voitti Roosa Salo ja Sir Maximus Welshwarrior. Hopeaa sai Iida-Maria Koponen ja Caramba sekä pronssia Antonia Niemelä ja Hunsingo's Twister.

Kansallinen kouluratsastus, Nurmaa
Tulokset 13.8.

Senioreiden Suomen mestaruus
1) Ville Vaurio – G-Star, Dressage Team Travers ry, 145,591
2) Stella Hagelstam – Gin Tonic, Boen Ratsastajat ry, 134,272
3) Elisabet Ehrnrooth – Macacho, Helsingin Ratsastajat ry, 134,236
Täydet tulokset: Linkki

Nuorten Suomen mestaruus
1) Martta Palola – Hottas Höjris, Korsholms Sportryttare ry, 137,249
2) Pinja Järvinen – Fahrenheit 44, Helsingin Ratsastajat ry, 134,557
3) Veera Paloheimo – Wolle Wolkenstein, Hyvinkään Urheiluratsastajat ry 133,955
Täydet tulokset: Linkki

Junioreiden Suomen mestaruus
1) Mette Kauppila – Shania 37, Björkboda Dressage ry 144,2, 
2) Anniina Kolu – Ghana, Vesilahden Ratsastajat ry, 138,8
3) Peppi Kokko – Damasco Caniceira, Meri-Lapin Ratsastajat ry, 137,8
Täydet tulokset: Linkki

Lapsiratsastajien lajimestaruus
1) Aapo Similä – Lily of Oaklands, Similän Ratsastusurheilijat ry, 139,025
2) Milka Kovalainen – Damon, Kanta-Hämeen Ratsastajat ry, 136,533
3) Kaisa Mansikka-Aho – Horatio van't Stelenhof, Perhonjokilaakson ratsastajat ry, 132,476
Täydet tulokset:Linkki

Ponien lajimestaruus
1) Roosa Salo – Sir Maximus Welshwarrior, Rauman Hevosystävät ry, 144,9
2) Iida-Maria Koponen – Caramba 90 RP, Porvoon Mustang ry, 139,4
3) Antonia Niemelä – Hunsingo's Twister 4 WPB, Team Kawerda ry, 138,7
Täydet tulokset:Linkki