WHG Equine Sport Performance vastaa Helsinki Horse Show'n hevosten hyvinvoinnista

4.3.2021

Eläinlääkintäpalveluja tarjoava WHG Equine Sport Performance on Helsinki International Horse Show’n tuore yhteistyökumppani. Yhteistyön keskiössä ovat Helsinki Horse Show’n lähes 400 hevosta, jotka kilpailevat ja esiintyvät Helsingin Jäähallissa tapahtuman aikana.

Marja Tetri-Rantanen ja suomenhevonen Niisun Nestori. Kuva HIHS / Satu Pirinen.

 

”Intohimoinen suhtatutumisemme työhön hevoseläinlääkäreinä on saanut alkunsa nimenomaan rakkaudesta hevosiin ja hevosurheiluun”, kertoo WHG:n eläinlääkäri Lotta Häyrinen.

”Olemme erittäin innoissamme uudesta monivuotisesta yhteistyöstä Helsinki Horse Show’n kanssa”, Häyrinen toteaa tyytyväisenä.

Yhteistyösopimus on kolmevuotinen ja kattaa Horse Show -tapahtumat vuosina 2021 – 2023.

”Hevosten hyvinvointi on kävijöiden ohella tärkeimmässä roolissa Horse Show’n aikana”, tapahtumajohtaja Tom Gordin toteaa.

”Löysimme WHG:sta erinomaisen jatkajan Viikin Yliopistollisen eläinsairaalan tilalle, jonka vastuulla hevoset olivat lähes vuosikymmen ajan. WHG:n johtavat eläinlääkärit ovat kokeneita ja ansioituneita, joten Horse Show’n hevoset ovat hyvissä käsissä”, Gordin jatkaa.
 

Insinööriiitto myös mukana


Helsinki International Horse Show sopi helmikuussa yhteistöstä Insinööriliiton kanssa vuonna 2021. Sopimus sisältää option yhteistyön jatkamisesta vuosina 2022 ja 2023.

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salon mukaan yhteistyö Suomen suurimman ja tunnetuimman ratsastustapahtuman kanssa on luontevaa jatkoa liiton vuoden 2019 satavuotisjuhlavuodelle.

”Helsinki Horse Show on merkittävä urheilutapahtuma ja lajin todellinen näyteikkuna. Insinööriliiton juhlavuoden yksi teema oli näkyä sellaisissa tapahtumissa, joihin liittoa ja insinöörejä ei tavallisesti yhdistetä. Tässä mielessä Horse Show on meille mainio yhteistyökumppani”, Salo sanoo.

Salon mukaan Horse Show on Insinööriliitolle myös erinomainen paikka tavoittaa liitolle tärkeä kohderyhmä; nuoret, tulevia opintojaan miettivät tytöt.

”Tavoitteemme on innostaa tyttöjä opiskelemaan matemaattis-luonnontieteellisiä aineita. Insinööriopintojen aloittajista tyttöjen osuus on alle viidennes, mikä on aivan liian vähän. Hevoset ja ratsastus ovat varmasti yksi parhaista keinoista tavoittaa heidät ja yrittää kannustaa insinööriopintojen pariin, hän jatkaa.
 

Helsinki Horse Show järjestetään 20. – 24.10.2021

Lisätietoa: Helsinki International Horse Show