Yleisötilaisuuksien henkilömääriä avataan monilla alueilla – koronarajoitusten purku on käynnissä

3.5.2021

Koronarajoitusten purku on alkanut huhtikuun loppupuolella, ja sitä jatketaan vaiheittain aina kesän loppuun asti. Poikkeusolot päättyvät ja on palattu epidemiavaiheeseen perustuvaan alueelliseen päätöksentekoon. Alueellisia rajoituksia poistetaan asteittain alueiden viranomaispäätöksin tartuntatautilain ja muun lainsäädöksen mukaisesti. Ammattiurheilu on ollut sallittua jo nyt.


 

Leviämisvaiheen alueilla on edelleen suositus laajasta etätyöstä ja kasvomaskien käytöstä. Aikuisten ryhmäharrastustoiminta on joillain alueilla keskeytettynä, korkean tartuntariskin tiloja suljettuna ja yli kuuden hengen yleisötilaisuudet vielä kielletty. Myös yksityistilaisuuksien järjestämistä rajoitetaan monilla alueilla.

Kokoontumisrajoituksia höllennetään alueilla, joilla koronatilanne on helpottanut. Aluehallintovirastot (AVI) ja kunnat tekevät aluekohtaisia päätöksiä lähiviikkoina. Tilannetta on seurattava oman alueen informaatiokanavista. Toukokuun alusta joillain perustason alueilla on mahdollista avata yleisötilaisuuksien rajoituksia ja järjestää yli 50 hengen kokoontumisia.

Ensiviikonloppuna Ratsastuskeskus Lupiksella Kiuruvedellä kilpaillaan Savo Challenge -sarjakilpailun ensimmäinen osakilpailu. Itä-Savossa koronatilanne on helpottamaan päin, ja järjestäjät valmistautuvat avaamaan tapahtumaa yleisölle.

”Rajaamme ison katsomomme niin että yleisö ja kilpailijat ovat selkeästi eri lohkoissa ja näiden lohkojen välillä on suojavyöhyke. Opastamme kyltein katsojat ja kilpailijat katsomoon kulkuväylillä olevin nuoliopastein sekä henkilökuntamme voimin. Meillä katsojat kulkevat aina eri parkkipaikoilta sekä eri väyliä kuin kilpailijat sekä avustajat”, järjestäjä Jarkko Riikonen kertoo.

Ratsastajainliitto suosittelee seuraamaan oman alueensa AVIn ja kunnan ohjeistusta säännöllisesti, sillä rajoitukset elävät epidemiatilanteen mukaan.

Lisätietoa aluehallintovirasto AVI
Yleistiedoksiannot - Aluehallintovirasto (avi.fi)

Sosiaali- ja terveysministeriö
https://stm.fi/etusivu