Yli-Huhtalalle PM-pronssia Aalborgin kenttäkisoissa

1.6.2010

Maija Yli-Huhtala ja Teins United ottivat PM-pronssia Tanskassa

CIC*/** + CCIP*/** Aalborg 21.-23.9.

Maija Yli-Huhtala ratsasti hevosella Teins United Aalborgin kansainvälisessä kahden tähden kenttäkilpailussa viidenneksi ottaen samalla Pohjoismaiden- ja Baltian -mestaruuksissa pronssia, kun luokan voitot menivät Saksan Jette Kögeböhnille hevosella Sokke ennen maanmies Markus Koeppelia Nicaksella.

Maija Yli-Huhtala jaTeins United ottivat SM-kultaa 2006, kuva Minna Tallberg.

Senioreiden PM-kilpailu oli Tanskan juhlaa Lærke Larsen ja Calypso Sunin ottaessa kultaa ja Irene Mia Hastrupin ja Jantran hopeaa.

Laerke Larsen ja Calypso Sun, kuva Tage Danielsen.

Koulukokeessa perjantaina yhdeksänneksi sijoittunut Yli-Huhtala petrasi sijoitustaan päivä päivältä. Lauantain maasto-osuudella hän ratsasti virheettömän suorituksen saaden yliajasta 10.40 virhepistettä, mikä nosti hänet kuudenneksi. Nyt sunnuntain ratkaisevilla rataesteillä kaksi pudotusta ja kahdeksan virhepistettä riittivät tuomaan hänet viidenneksi ja PM-pronssille. Martina Petersen-Jessen paransi niin ikään sijoitustaan lauantaista tullen Navaronnella kokonaiskilpailun 12. sijalle

- Kilpailu oli hyvin raskas ratsastaa sateen tehtyä pohjista pehmeitä. Maija teki maastossa puhtaan radan ja yliajan ottaminen oli järkevä, harkittu ratkaisu, kun hänellä on vielä nuori hevonen. Kaiken kaikkiaan ratsukko näytti tasaisen hyvälle kaikissa osakokeissa, Suomen joukkuetta luotsannut Seppo Laine kehuu.

Senioreiden Pohjoismaiden- ja Baltian -mestaruuksissa Suomen joukkue ratsasti hopealle Tanskan pysyessä kultakannassa. Myös nuorten ja junioreiden joukkue menestyi upeasti saaden hopeaa Ruotsin viedessä kultaa.

Anna-Riikka Sulander, 18, tuli hevosella Lorenzo III nuorten ja junioreiden PM-mestaruuksissa viidenneksi sijoittuen kokonaiskilpailussa kolmanneksitoista. Samassa yhden tähden kilpailussa senioreiden Cajus Aminoff sijoittui hevosella Anchor kahdeksanneksi ja Wilhemiina Rantanen Lirsillä kymmenenneksi .

Inna Ranta ja Nivka tulivat kansainvälisessä poniluokassa toiselle sijalle. Ratsukko voitti maasto-osuuden nousten kilpailun johtoon, mutta 20 virhepistettä esteillä tiputti sijoitusta pykälällä. Poniratsukoiden Nordic Baltic Championships-luokassa Wilma Liman ja Mara säilyttivät kuudennen sijansa.