Ypäjä Karuso on maailman paras

1.6.2010

Piia Pantsun ratsu
on maailman paras

Kenttäratsastuksen MM-kilpailuun valmistautuvan Piia Pantsun hevonen Ypäjä Karuso johtaa kansainvälisen World Breeding Federation for Sports Horses (WBFSH) -hevosjalostusjärjestön ylläpitämää kenttäratsujen rankinglistaa. Lista kattaa tulokset 31.5. saakka ja perustuu ratsastuksen olympialajeissa, este-, koulu- ja kenttäratsastuksessa kilpailevien hevosten kansainvälisiin tuloksiin. Aachenin MM-kilpailussa elokuun lopulla Pantsu ja Ypäjä Karuso puolustavat neljän vuoden takaista MM-pronssiaan.

Pantsun hevonen Ypäjä Karuso on 1993 Ruotsissa syntynyt ruuna, jonka isä on Krocket ja emänisä John Splendid xx. Se on rodultaan ruotsalainen puoliveriratsu, Swedish Warmblood, SWB.

Kyra Kyrklundin ratsu Max on kouluhevosten listalla sijalla 16. Max on Ypäjä Karuson tapaan Ruotsissa syntynyt SWB-ruuna, jonka isä on Kyrklundin aikaisempi kilpahevonen Master. Max on syntynyt vuonna 1995. Esteratsujen 40 parhaan joukossa ei ole suomalaisten ratsastamia hevosia.

Esteratsujen listan ykkönen on saksalainen, Marcus Enhningin ratsastama 1993 syntynyt ori Sandro Boy, joka edustaa Oldenburg-kantakirjaa. Kouluratsujen kärjessä on Anky van Grunsvenin ratsastama hannoverilainen vuonna 1994 syntynyt ruuna Keltec Salinero.

Eri kantakirjojen välistä rankingiä johtaa kenttäratsastuksessa irlantilainen urheiluhevonen, kouluratsastuksessa saksalainen Hannover ja esteratsastuksessa saksalainen Westfalen.

Täydelliset rankinglistat WBFSH:n sivuilla: www.wbfsh.nl